Internațional

Medicii germani cred că Navalnîi a fost atacat cu o substanţă de uz militar

Disidentul rus Aleksei Navalnîi este în continuare în comă indusă în Germania, dar, potrivit unor surse citate de publicaţia „Der Spiegel", medicii nemți suspectează că substanţa toxică utilizată în atacul care l-a vizat este una de tip militar.

"Pacientul încă este la terapie intensivă, în comă indusă. Nu există riscuri vitale acute, iar eventualele efecte pe termen lung nu se cunosc încă", a comunicat Clinica Charité din Berlin, potrivit publicaţiei Die Welt.

Purtătorul de cuvânt al lui Aleksei Navalnîi a declarat, conform agenţiei Reuters, că starea opozantului rus pare să se îmbunătăţească.

Surse citate de publicaţia Der Spiegel au dezvăluit că medicii germani analizează ipoteza că Aleksei Navalnîi a fost atacat cu o substanţă chimică de uz militar.

În acest context, medicii au cerut ajutorul unor specialişti din cadrul armatei germane, dar şi din Marea Britanie şi Bulgaria.

Germania, Franţa, Statele Unite, Marea Britanie şi NATO au cerut Rusiei să investigheze aparenta otrăvire a lui Aleksei Navalnîi.

Autorităţile germane suspectează că Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse adus în comă în Germania, a fost otrăvit, a afirmat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin.

Aleksei Navalnîi, un critic al preşedintelui rus Vladimir Putin, s-a simţit extrem de rău după ce a băut un ceai într-un aeroport, iar purtătoarea sa de cuvânt crede că a fost otrăvit.

Autorităţile ruse au anunţat, joi, că au efectuat verificări în cazul presupusei otrăviri a disidentului Aleksei Navalnîi, dar nu au fost identificate elemente care să conducă la o investigaţie penală.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al spitalului german a anunțat vineri că starea de sănătate a lui Navalnîi se îmbunătățește, iar viața nu îi mai este pusă în pericol, deși se află în continuare în comă indusă și este ventilat mecanic.

https://www.rfi.ro/

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *