Astăzi 12 Aprilie 2021, Luni - Ultima actualizare la ora 06:21
babasının taş gibi bir kadını bulup evlenmeye karar vermesi porno ve onu bir de kendi yaşadıkları eve getirmesi sonucunda mobil porno hayalini kurduğu seksi kadının üvey annesi gibi sex hikayeleri olduğunu fark eden genç adam seks tecrübesinin ve üst sex izle seviye olduğu dışarıdan bakıldığında çok net şekilde porno seyret belli olan üvey annesini hayal edip 31 çekerek düşlerken porno izle odanın oradan geçen mature üvey oğlunu görür Odaya hd porno gelip sikini kimin için kaldırdığını soran üvey annesiyle porno farkında olmadan yakınlaşan genç adam boşalmak mobil porno izle için olgun bir kadının hayallerini kurduğunu söyleyince mature porno izle sikini eline alıp amına sokmadan çıplak şekilde üzerine çıktı
Abonamente

Sănătate 24 Aprilie 2013, ora 05:14    Din editia print

Detalii convingătoareMeniu zilnic - sănătos şi delicios

Marime Font

Trăim în secolul vitezei și din acest motiv avem senzația că nu avem timp nici pentru a ne hrăni.  

De multe ori alegem soluții de compromis (sărim peste micul dejun, prânzim la un fast food, luăm cina seara târziu, când ne amintim), pentru că noi considerăm că un meniu sănătos este greu de preparat. Acestea sunt doar prejudecăți pe care ar trebui să le distrugem având în vedere că sănătatea este mult mai importantă, iar modul de a ne alimenta spune foarte multe despre noi.

Este bine să aflăm cât mai multe informații despre alimentație, acestea fiind foarte folositoare atunci când vrem să mâncăm sănătos. Ele ne ajută să ne înțelegem mai bine corpul, nevoile și să ocolim capcanele unei alimentații greșite. Dacă nu aveți timp sau inspirație, iată o propunere de meniu delicios și sănătos care nu vă va răpi prea mult din programul deja stabilit.

Micul dejun

Prima masă a zilei e foarte importantă, pentru că ea ne furnizează energia necesară unei zile de muncă. Sătui fiind de cereale cu lapte, de multe ori considerăm că o cafea la serviciu este îndeajuns, dar pe termen lung această alegere ne poate duce la boli precum gastrita sau ulcerul.
Un mic dejun sănătos poate conține:
* fructe și legume;
* cereale;
* lactate - lapte, iaurt, brânză;
* oua fierte, unt de arahide, carne ușoară sau pește - toate bogate în proteine.


Este recomandabil ca la micul dejun să se consume mai multe vitamine și minerale și mai puține grăsimi. Prima masă a zilei trebuie să fie variată, să conțină atât carbohidrați complecși, cât și proteine. Această combinație ne oferă vitalitate și îndepărtează senzația de foame pentru mult timp.
Unele din alimentele pe care ar trebui să le evităm la micul dejun sunt:
• brioșele;
• gogoșile;
• produsele de fast food.

Un exemplu de mic dejun sănătos ar fi shake-ul de fructe.
Pentru acest mic dejun avem nevoie de:
- un blender
- suc de fructe
- fructe proaspete
- iaurt
- zahăr pudră
- fructe uscate

Mod de preparare

Pui 350 ml suc de portocale, mere sau ananas în blender, adaugi 115 g fructe proaspete tăiate (banane, piersici, ananas, mango etc.). Adaugi trei linguri de iaurt, o lingură de stafide sau de alte fructe uscate. Amesteci până totul devine o pastă subțire. Conținutul se bea.
Îți poți prepara acest mic dejun exotic în aproximativ 5 minute.

Prânzul

Un prânz sănătos înseamnă, de fapt, porția de vitalitate necesară întregii zile.
Ce ar trebui să conțină un prânz sănătos:
* salată (de legume sau fructe);
* cartofi;
* fructe;
* pâine;
* paste făinoase;
* orez;
* carne macră - de porc, vită, pui;
* pește - sardine, ton sau macrou;
* produse lactate cum ar fi iaurtul, laptele.
Ca băuturi sunt de preferat sucurile neîndulcite sau apa, în locul băuturilor acidulate.
Un exemplu de prânz sănătos ar fi salata de orez sau cea de pui.

Salată de orez

Ingrediente
- 1/2 cană de orez
- un cățel de usturoi tăiat
- două linguri de ulei de măsline
- 1/2 castravete
- o lingură de suc de lămâie proaspăt

Mod de preparare
Fierbe orezul timp de aproximativ 20 de minute în apă cu sare până devine moale. Scurge-l și clătește-l cu apă rece. Gătește usturoiul într-o tigaie mică. Taie castravetele pe jumătate pe de-a lungul, apoi taie în felii subțiri. Pune-l într-un castron mic. Adaugă sucul de lămâie, sare, piper și orezul. Amestecă pentru omogenizare.
Timp de preparare - aproximativ 30 de minute.

Salata simplă de pui

Ingrediente
- 1500 g dintr-o cutie de mazăre
- o pungă de orez
- 250 g de roșii, tăiate
- un ardei iute mare
- doi piepți de pui gătiți
- o linguriță de oțet
- o linguriță de muștar

Mod de preparare
Deschide, scurge și clătește toate ingredientele din pungă sau conservă, taie ardeiul iute în fâșii lungi și subțiri și taie puiul deja gătit în bucăți mici. Gătește orezul pe foc. Apoi pune toate ingredientele într-un castron mare și amestecă-le. Pune uleiul de măsline, oțetul și muștarul într-un castron mai mic și amestecă pentru a forma un amestec moale. Adaugă amestecul acesta peste salată, amestecă bine și servește.
Timp de preparare - aproximativ 12 minute.

Cina

Și pentru prepararea cinei trebuie să ținem cont de unele sfaturi și să folosim produse ca:
• legume proaspete;
• carne macră;
• pește.
Ar trebui să gătim cu ulei de floarea-soarelui sau de măsline, iar cina nu trebuie să fie grea, mâncărurile ușor de preparat fiind de preferat în locul celor sofisticate.

Pui cu orez

Ingrediente
- pui
- orez
- legume proaspete
Gătește puiul (fierbe-l și apoi pune-l pe grătar sau pregătește-l direct pe grătar), apoi asezonează-l cu orezul și legumele proaspete, fierte în prealabil.
Timp de preparare – 30 de minute.

Desertul

Fie că ne-am înfruptat dintr-un prânz copios sau am savurat o cină delicioasă, întotdeauna simțim nevoia de ceva dulce.

Prăjiturele cu vanilie
Ingrediente pentru 24 de prăjiturele cu vanilie
- 125 g unt moale
- 125 g zahăr topit
- două ouă ușor bătute
- 125 g făină
- o linguriță de extract de vanilie
- două linguri de lapte

Mod de preparare
Încălzește cuptorul. Unge tava cu o parte din unt. Într-un castron mai mare bate untul și zahărul până amestecul devine omogen. Adaugă ouăle bătute în prealabil, puțin câte puțin, amestecând pentru a se omogeniza, apoi toarnă și vanilia. Împarte în două făina și adaugă în ploaie prima parte peste mixtură. Adaugă laptele, restul de făină și amestecă până când sunt bine combinate.
Pune câte o lingură de amestec în forme sau pe foliile de staniol și lasă la cuptor timp de 12 minute sau până când prăjiturelele cresc și devin aurii la suprafață. După ce le scoți din cuptor, lăsa-le să se răcească timp de 10 minute, iar apoi ia-le de pe staniol.
Peste prăjiturele se toarnă fie glazură de ciocolată, fie glazură de fructe. Meniul zilnic sănătos și delicios este la îndemâna oricui. Singurul lucru pe care trebuie să îl facem este să aflăm care sunt alimentele recomandate și să le alternăm după bunul plac, astfel încât să nu ne plictisim și să nu apelăm la varianta fast food.

Timpul (Suplimentul Femeia)
 

Un articol de: Mira Tănase Contactează autorul
 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Timpul Liber 12 Aprilie 2021, ora: 06:21

Timpul Liber 12 Aprilie 2021, ora: 06:20

Culinar.md 12 Aprilie 2021, ora: 06:18

Culinar.md 12 Aprilie 2021, ora: 06:15

REȚETA ZILEI Tocană de legume

Tocană de legume

( ) Citeşte tot articolul

ROMÂNIA 11 Aprilie 2021, ora: 07:56

ANUNȚ IMPORTANT PENTRU DEPUNEREA JURĂMÂNTULUI DE CREDINȚĂ FAȚĂ DE ROMÂNIA

ANUNȚ IMPORTANT PENTRU DEPUNEREA JURĂMÂNTULUI DE CREDINȚĂ FAȚĂ DE ROMÂNIA

 Ambasada României la Chișinău comunică faptul că Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) va organiza, pe parcursul lunilor aprilie, mai și iunie 2021, un număr de patru ceremonii de depunere a jurământului de credință față de România dedicate Ambasadei...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 11 Aprilie 2021, ora: 07:54

ISTORIE Anul 1812 în discursul public sau de ce anexarea Basarabiei la Rusia rămâne o problemă de actualitate

Anul 1812 în discursul public sau de ce anexarea Basarabiei la Rusia rămâne o problemă de actualitate

Pe 16 mai 1812, reprezentanţii Imperiilor Rus şi Otoman semnau dubioasa pace de la Bucureşti, care încheia războiul ruso-turc de la 1806—1812 pentru Principatele Române şi, ca rezultat al târgului, Moldova de la est de Prut (redenumită Basarabia) era anexată Rusiei.

( ) Citeşte tot articolul

Editorial 11 Aprilie 2021, ora: 07:46 de Constantin Tănase

Trei culori. Şi-o singură iubire. Românească? Moldovenească? Sau rusească?

Trei culori. Şi-o singură iubire. Românească? Moldovenească? Sau rusească?

Un site apropiat premierului Filat afişează o ştire cu următorul titlu: „Vlad Filat pune degetul pe rană: Instituţiile statului nu respectă legea!”. 

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 11 Aprilie 2021, ora: 07:22

Urzicile, un adevărat surplus de sănătate

Urzicile, un adevărat surplus de sănătate

 Urzicile mai sunt denumite si plantele minune pentru numeroasele lor intrebuintari curative. Nu este nicio noutate ca au un efect astringent, expectorant, tonic, antiinflamator, dar si proprietati diuretice, fiind o sursa importanta de vitamina A, C, E, fier, calciu, fosfati si minerale.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 10 Aprilie 2021, ora: 10:24

MITURI ŞI REALITĂŢI DESPRE „FRANZELUŢA” S.A.

MITURI ŞI REALITĂŢI DESPRE „FRANZELUŢA” S.A.

 Urmăresc cu mare atenţie declaraţiile ce se fac în ultimul timp despre „Franzeluţa” S.A. şi, confruntându-le cu situaţia reală de la întreprindere, ajung la concluzia că cineva încearcă intenţionat să inducă în eroare opinia publică...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 10 Aprilie 2021, ora: 08:02 de Mihai Taşcă

Călăii bunelului - idolii nepotului. Bunelul lui Voronin, a fost condamnat de patru ori de către organele represive ale regimului comunist sovietic / DOC

Călăii bunelului - idolii nepotului. Bunelul lui Voronin, a fost condamnat de patru ori de către organele represive ale regimului comunist sovietic / DOC Din editia print / Foto: ARHIVA TIMPUL

Bunelul liderului PCRM, Vladimir Voronin, a fost condamnat de patru ori de către organele represive ale regimului comunist sovietic.

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 10 Aprilie 2021, ora: 06:07

REȚETA ZILEI Tacos de POST

Tacos de POST

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)