Politică

Menţinerea lui Vlad Voiculescu la Sănătate, contestată din interiorul USR. „Ne ducem în cap, o să ne depăşească AUR!”

Vlad Voiculescu, contestat de filiale din USR

"Efectul menținerii lui Vlad Voiculescu la Sănătate: USRPLUS scade vertiginos în sondaje, AUR urcă periculos. În USR se cere debarcarea ministrului", a anunţat Mihai Gâdea la Sinteza Zilei, citând un material publicat de PSNews.

Conform surselor politice invocate de publicaţia menţionată, "mai multe filiale USR din țară cer demiterea ‘de urgență’ a lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății, în condiţiile în care în țară au loc ample proteste".

Aripa USR care cere debarcarea lui Voiculescu are două variante pentru Ministerul Sănătății, însă liderul PLUS, Dacian Cioloș, nu este de acord cu niciuna dintre ele și cere calmarea spiritelor. În locul lui Vlad Voiculescu sunt vehiculate numele lui Emanuel Ungureanu și al lui Adrian Wiener.

Menţinerea lui Voiculescu la Sănătate, jocul lui Cioloş pentru a prelua şefia USRPLUS?
"Vlad Voiculescu este acum cel mai contestat personaj din USR. Sunt mulți lideri care cer demiterea lui Voiculescu de la Ministerul Sănătății și care consideră că păstrarea lui acolo este parte a unui complot a celor de la PLUS pentru a destabiliza Alianța înainte de Congres. Ei cred că păstrarea lui Voiculescu este șmecheria lui Cioloș de a pune pe butuci imaginea USR și apoi să vină el salvatorul Alianței. Cioloș face un joc foarte urât, iar Barna se face că nu îl înțelege sau chiar nu îl mai interesează", au declarat surse din USR pentru PS News.

Însă efectul "Vlad Voiculescu" nu constă doar în şubrezirea internă a USR, ci şi în erodarea electorală a formaţiunii.

"Este un amplu protest în USR față de Vlad Voiculescu. Ba chiar la colțuri se vorbește și de demisii. Dacă îl mai păstrăm mult la Sănătate o să cădem în cap. O să ne prăbușim așa de tare că o să ne ia fața AUR. Și așa ne-a luat fața în multe orașe din țară. Nu mai vorbesc de diaspora", adaugă sursele USR citate de PSNews.

O perspectivă pe care Mihai Gâdea a dezvoltat-o la Sinteza Zilei.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *