Media

Miliardarul ceh Petr Kellner devine oficial noul proprietar al PRO TV, cel mai mare grup de televiziune din România: Uniunea Europeană a aprobat tranzacţia de preluare

Uniunea Europeană a aprobat fără condiţii achiziţia grupului de televiziune Central European Media Enterprises, care deţine Pro TV în România, de către miliardarul ceh Petr Kellner.

CME era deţinută de gigantul american AT&T.

CME a anunţat miercuri că tranzacţia va fi încheiată pe 13 octombrie, după obţinerea aprobărilor de preluare de la Bruxelles.

Petr Kellner deţine fondul de investiţii PPF, care a mai făcut afaceri în România în ultimii 15 ani. În acest moment, fondul deţine două clădiri de birouri lângă guvern: Metropolis şi Crystal Tower.

PPF trebuie să plătească grupului american AT&T 1,1 mld. dolari pentru această tranzacţie.

Acţiunile CME sunt tranzacţionate pe bursa americană Nasdaq şi pe bursa de la Praga.

Postul de televiziune Pro TV a fost înfiinţat la începutul anilor ’90 de către Adrian Sârbu, împreună cu Ronald Lauder, cel care controla atunci grupul CME.

Grupul de televiziune ProTV a raportat la S1/2020 venituri de 76,7 milioane dolari, în scădere cu 12%, cu un profit operaţional de 33 milioane dolari, în scădere cu 20%.

Trimestrul al doilea, când a început criza, a avut un impact major în rezultatele grupului: veniturile au fost de 37 milioane dolari, în scădere cu 23%, iar profitul operaţional (OIBDA) a fost de 18,7 milioane dolari, în scădere cu 25%.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *