Actualitate

Mita de 200 euro pentru înmatricularea unui automobil. O persoană reţinută, iar un angajat al ASP – în căutare

În fapt, bărbaţii sunt bănuiţi că ar fi pretins de la un cetăţean 200 de euro, pentru a urgenta înmatricularea unui automobil. Acesta din urmă i-a denunţat la CNA, iar organul de urmărire penală a demarat o anchetă în acest caz pentru corupere pasivă.

Aseară, denunţătorul a transmis banii unuia dintre bănuiţi, sub controlul CNA, celălalt bănuit reuşind să se eschiveze de la urmărire, deplasându-se într-o direcţie necunoscută şi abandonând automobilul într-o localitate din afara capitalei.

Astfel, angajatul „Autospace" a fost reţinut, în privinţa complicelui său fiind întreprinse acţiuni de căutare. Dacă vor fi găsiți vinovați, ambii riscă până la 10 ani de închisoare cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

De menţionat că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.

Procuratura Anticorupția conduce urmărirea penală.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *