Moldova

Moldova continuă seria ÎNFRÂNGERILOR: 0-2 cu Ungaria

Meciul a făcut parte din cadrul preliminariilor Euro 2012, iar în urma acestui rezultat reprezentativa Ungariei este la egalitate de puncte cu Suedia, nordicii însă au cu un meci mai puțin disputat. Moldova rămâne în continuare pe penultima poziție în grupă cu 6 puncte acumulate în 8 meciuri.

Spre deosebire de partida de vineri cu Finlanda, Gabi Balint l-a introdus titular pe portarul Artiom Gaiduchevici, iar în atac a mizat pe Serghei Alexeev care a marcat golul de onoare în confruntarea cu finezii. În fața a 10 mii de spectatori, ,,tricolorii” au avut prima șansă de gol în minutul 5. Alexandru Suvorov a pătruns în careul advers, însă șutul său din 6 metri a ocolit poarta.

Peste imediat două minute a venit replica ungurilor. În urma unei lovituri libere executate din afara careului, Igor Armaș și Serghei Alexeev i-au lăsat loc liber fundașului Vanczak care a marcat cu poarta goală din câțiva metri. Chiar dacă erau în avantaj, până la finalul primei reprize fotbaliștii ungari au presat poarta Moldovei și au creat mai multe ocazii de gol, însă Gaiduchevici a fost la post.

La începutul mitanului secund Gabi Balint a introdus un atacant (Igor Bugaiov) în locul unui mijlocaș (Denis Zmeu). În minutul 50 același Suvorov a șutat peste poartă din afara careului. Tribunele au amuțit trei minute mai târziu când Ungaria a introdus mingea în plasă prin Gergely, însă arbitrul de tușă a semnalat offside.

Moldova a fost aproape de gol în minutul 60. Alexandru Suvorov a centrat din lovitură liberă, iar lovitura de cap executată de Igor Armaș a ocolit puțin poarta. Până la finalul partidei, ambele formații și-au creat mai multe semiocazii. Doroș și Bugaiov din partea gazdelor și Gergely și Vanczak din partea oaspeților nu au reșit să introducă balonul în poartă.

Cu 8 minute înainte de final Ungaria și-a dublat avantajul. Fundașul Jozsef Varga a scăpat singur la marginea careului de 16 metri și a pasat perfect pentru atacantul lui Panathinaikos, Gergely Rudolf care a șutat printre picioarele lui Savinov, fără șanse pentru Gaiduchevici. După această fază spectatorii au început să părăsească tribunele.

Ultima ocazie a aparținut gazdelor. Căpitanul Moldovei, Sergiu Epureanu a prins un șut din careul mic însă portarul ungurilor, Kiraly a intervenit salvator. Moldova – Ungaria, scor final 0-2.

Antrenorul selecționatei Ungariei, Sandor Egervari s-a arătat mulțumit de jocul prestat de echipa sa. ,,Băieții au fost foarte atenți, le sunt recunoscător. Am câștigat doar cu 2-0, însă am avut mult mai multe șanse de a marca. În majoritatea cazurilor mingea în careul nostru a ajuns întâmplător”.

,,Parcă suntem blestemați. Din nou am luat gol în primele 10 minute. E al 4-lea meci în care luăm gol în primele minute. Băieții au dat tot cât au putut, s-au străduit, dar se pare că mai mult nu putem să obținem. Am avut 5-6 ocazii de a marca, dar mingea așa și nu a intrat în poartă. Poate o să trebuiască să mă duc la biserică să văd ce se întâmplă cu blestemele astea”, a declarat selecționerul Moldovei, Gabi Balint.

Până la sfârșitul campaniei preliminare, selecționata Moldovei mai are de disputat două meciuri. La 7 octombrie ,,tricolorii” se vor duela cu vicecampioana mondială, Olanda, în Rotterdam, iar ultimul meci îl vor disputa la Chișinău, patru zile mai târziu, cu San-Marino.

Timpul.md (Radu Lisița)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *