Lumea

Moldova este reprezentată de un copil de 12 ani la Festivalul „Yehudi Menuhin”

Solicitată de agenţie, Angela Socolov, mama tinerei pianiste, a specificat că Livia şi alţi participanţi ai festivalului au plecat în oraşul Zurich cu un concert de caritate pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilităţi.

La 14 august, Livia Ştirbu-Socolov va susţine în oraşul Gstaad un recital de o oră şi jumătate, împreună cu renumita violonistă Patricia Kopacinskaia, originară din R. Moldova. Cele două artiste vor interpreta piesa pentru pian şi vioară „Hora spiccatto" (hora cântată cu arcuşul „săltăreţ"). Piesa a fost compusă de Liviu Ştirbu în mod special pentru Festivalul „Yehudi Menuhin". În aceeaşi zi, în scena festivalului va urca celebrul cântăreţ Bob McFerrin, care poate să reproducă cu vocea diverse instrumente muzicale şi care interpretează hitul „Don’t worry, be happy".

Livia Ştirbu-Socolov a fost invitată să participe la acest eveniment acum un an de Patricia Kopacinskaia, după ce a obţinut premiul I la Concursul Internaţional „Eugen Coca" de la Chişinău. Pianista de 12 ani s-a pregătit pentru prestigiosul festival din Elveţia începând din decembrie anul trecut. La 14 august ea va interpreta la Gstaad piese alcătuite de nouă compozitori.

(MOLDPRES)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *