Economie

Moldova va prelua presedintia Comisiei Interguvernamentale TRACECA

In cadrul conferintei sus-mentionate, R.Moldova va prelua, de la Kirgizstan, presedintia Comisiei Interguvernamentale TRACECA pentru o perioada de un an si va participa la Forumul Investitional TRACECA, ce se va desfasura in aceeasi perioada, sub patronajul Comisiei Europene.

Potrivit serviciului relatii publice al Ministerului Economiei, evenimentul dat este important si in contextul examinarii a trei din patru proiecte, ce revin Republicii Moldova, si care sint preconizate spre a fi discutate in cadrul forumului investitional. Acest fapt confirma avantajele si oportunitatile mentinerii si dezvoltarii parteneriatului in cadrul Comisiei Interguvernamentale TRACECA.

Cele trei proiecte au fost deja expertizate de catre Comisia Europeana in cadrul programului de asistenta tehnica TRACECA si includ: crearea Centrului international de logistica in Aeroportul International Marculesti, cu costul total de 16,7 mln euro, constructia segmentului de 19,1 km a drumului M 3 Chisinau-Giurgiulesti pe portiunea Porumbeni-Cimislia, cu costul de 23,81 mln de euro si constructia unui segment din drumul M 3 Chisinau-Giurgiulesti pe o distanta de 17,9 km (centura orasului Comrat), cu costul de 16,56 mln euro.

Programul TRACECA a fost creat cu ocazia Conferintei de la Bruxelles, din 3 mai 1993, la care au participat ministrii transportului si comertului din: Kazahstan, Kirgizstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Armenia, Azerbaidjan si Georgia.

In anul 1996, au fost acceptate in programul TRACECA Ucraina si Mongolia, ulterior, in 1999, Republica Moldova, iar in 2002, Bulgaria, Romania si Turcia, noteaza MOLDPRES, citind serviciul relatii publice al Ministerului Economiei.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *