Timpul Local

Moldoveni din Italia au intrat în Cartea Recordurilor

Autorităţile oraşului Padova organizează al doilea an consecutiv evenimente sportive, în cadrul cărora adună bani pentru construcţia Centrului „Citta della Speranza”. În 2010, în acest scop a avut loc o competiţie de nataţie, care la fel a fost înregistrată în „Guinness Book”, după numărul de participanţi. Dacă acţiunea trecută a adunat 3807 participanţi, la ştafeta actuală, care a avut loc în inima Padovei, la Pratto de la Vale, au participat 4531 de persoane.

Ai noştri au fost invitaţi la eveniment de Asociaţia moldovenilor „Baştina”. „Noi, imigranţii moldoveni ajunşi în Italia, simţim mereu necesitatea de a fi parte la cele ce se întâmplă în societatea de aici. Mai ales atunci când este vorba de susţinerea unor copii… Cele mai frumoase vise se nasc în copilărie, aşa că acţiunea de astăzi poate alimenta izvorul unui vis frumos ce se naşte în inima unui copil, făcând lumea mai bună. Am decis să venim şi noi măcar cu un mic aport la construcţia centrului pentru tratarea copiilor de leucemie şi cancer”, susţine Alexandru Marcinschi, preşedintele Asociaţiei „Baştina”.

Fiecare participant la ştafeta „Run for Children” a contribuit cu cel puţin 13 euro la construcţia Centrului „Citta della Speranza”. „Prin aceste donaţii, contribuim şi noi la bunăstarea celor mai trişti ca noi. Să sperăm că am ajutat pe cineva să urce mai aproape de vis”, a adăugat Alexandru Marcinschi.

Reprezentanţii Cărţii Recordurilor au asistat la ştafeta de sâmbătă, convingându-se că evenimentul într-adevăr e demn de „Guinness Book”. Asociaţia „Baştina” e cunoscută ca una din cele mai importante organizaţii ce uneşte cetăţenii RM aflaţi la muncă sau stabiliţi cu traiul în nordul Italiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *