Ultima oră

Moldtelecom este pregatită pentru un salt tehnologic cu noile frecvenţe pentru UMTS şi LTE (4G)

Compania Moldtelecom a ridicat licenţele după ce a transferat la bugetul de stat taxa în mărime de 4 mil. euro pentru utilizarea frecvenţelor radio din benzile 900 MHz şi 7,5 mil. euro pentru utilizarea frecvenţelor radio din benzile 1800 MHz.

„Astăzi am demonstrat încă odată că Moldtelecom nu doar investeşte în dezvoltarea sectorului local al tehnologiilor informaţionale, ci şi aduce un aport considerabil la bugetul Republicii Moldova”, a declarat domnul Vitalie Iurcu.

Licenţele achiziţionate presupun neutralitatea tehnologică, ceea ce permite companiei Moldtelecom să aplice oricare tehnologie doreşte – inclusiv GSM sau LTE (4G). Acest fapt poziţionează compania Moldtelecom la un nou nivel de dezvoltare şi influenţează în mod semnificativ calitatea şi diversitatea serviciilor oferite.

Serviciile 4G sunt servicii de acces radio în bandă largă bazate pe standardele tehnologiilor IMT, care asigură viteze de conectare la Internetul mobil de până la 300 Mbps, viteză de câteva ori mai mare decât cea oferită prin reţelele 3G. Noua generaţie de tehnologii îmbunătăţeşte în mod considerabil calitatea accesului la Internetul mobil, facilitează interactivitatea şi capacitatea de transmisiune a datelor, organizarea videoconferinţelor pe mobil şi utilizarea altor aplicaţii moderne pentru telefonia mobilă.

Astfel, datorită achiziţionării acestor 2 licenţe, compania Moldtelecom se poziţionează la acelaşi nivel cu concurenţii în ceea ce priveşte dezvoltarea tehnologică.

Directorul general al SA „Moldtelecom”, Vitalie Iurcu, a accentuat că investiţia semnificativă demonstrează încă o dată dorinţa companiei de a oferi clienţilor săi cele mai performante servicii la nivel naţional în baza noilor tehnologii avansate iar achiziția acestor licențe va permite dezvoltarea companiei pe termen lung.

Sursa: moldtelecom.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *