Actualitate

Moscova ameninţă UE cu „represalii” după noile sancţiuni

„Ne rezervăm dreptul de a exercita represalii împotriva acestei acţiuni ostile”, a indicat Ministerul rus de Externe într-un comunicat, citat de agerpres.ro.

Consiliul de miniştri al UE a decis luni să-i sancţioneze pe şeful GRU, pe adjunctul său şi doi agenţi consideraţi responsabili de otrăvirea lui Serghei Skripal printr-o îngheţare a eventualelor lor active în Uniunea Europeană şi prin interdicţia de a călători în UE.

Agenţii ruşi sancţionaţi sunt directorul GRU, Igor Kostiukov, adjunctul său Vladimir Alekseiev, şi ofiţerii Aleksandr Mişkin şi Anatoli Cepiga, potrivit numelor publicate în Jurnalul Oficial al UE.

În comunicatul său, MAE rus reiterează că acuzaţiile împotriva Rusiei în cazul Skripal „nu rezistă unei examinări”, denunţând o „campanie de dezinformare” a guvernului britanic care „coincide cu un nou val al crizei în negocierile cu privire la Brexit”.

Atacul cu agent neurotoxic Noviciok la Salisbury este considerat ca prima utilizare a armelor chimice în Europa după al Doilea Război Mondial, provocând indignarea internaţională şi antrenând expulzări masive de diplomaţi ruşi din ţări occidentale.

Moscova a negat orice implicare în cazul Skripal.

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *