Economie

Moscova, oraşul cu cei mai mulţi miliardari din lume

Averea totală a miliardarilor din Moscova, printre care se numără şi magnatul oţelului Vladimir Lişin, patronul clubului Chelsea Londra, Roman Abramovici şi investitorul în Facebook, Yuri Milner, se ridică la suma de 375,3 miliarde de dolari, potrivit unei analize Forbes.

Pe locul al doiea în clasamentul oraşelor se găseşte New-York-ul, care găzduieşte 59 de miliardari cu o avere totală estimată la 220 miliarde de dolari. Printre aceştia se numără şi primarul oraşului, Michael Bloomberg, designerul vestimentar Ralph Lauren şi dezvoltatorul imobiliar Donald Trump.

Londra ocupă locul al treilea al clasamentului, cu 41 de miliardari, care au o avere estimată la 164,3 miliarde de dolari. Printre miliardarii metropolei este indianul Lakshmi Mittal, patronul grupului ArcelorMittal, fondatorul Virgin, Richard Branson şi soţii Phillip şi Christina Green, proprietarii companiei de îmbrăcăminte Topshop.

Pe locul al patrulea se află Hong-Kong-ul, cu 40 de miliardari care totalizează o avere de 176,8 miliarde de dolari, urmat de Istanbul, cu 36 de miliardari, care au o avere de 60,5 miliarde de dolari.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *