CSI / Rusia

Moscova se agită: gazul pe care Moldova l-ar cumpăra din Ucraina este unul furat

„Potrivit unor calcule preliminare, în rezervele Ucrainei „s-au pierdut aproape 15 miliarde metri cubi de gaze. Prin urmare — gazul furat Kievul îl va vinde Moldovei. Şmecherie curată! Totuși experţii spun că la mijloc e escrocherie curată, pentru care vor trebui să răspundă nu în faţa Gazprom-ului, ci în faţa instanţei de judecată“, se conţine într-un material publicat de RIA Novosti.

Reamintim că ministrul de Externe de la Chişinău, Natalia Gherman, a declarat, într-un interviu pentru Mediafax, că în cazul unei eventuale sistări a gazelor ruseşti, Republica Moldova se poate aproviziona timp de şase luni din rezervele interne ale Ucrainei.

„Avem o înţelegere cu Ucraina, în cazul în care, presupunem, va fi sistată livrarea de gaze către Ucraina şi, respectiv, Republica Moldova. Există posibilitatea de aprovizionare timp de cel puţin şase luni de zile din rezervele interne ale Ucrainei, aceasta având mai multe capacităţi de stocare a gazelor în cazuri de forţă majoră“, a spus Natalia Gherman.

Sursa: abcnews.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *