Atitudini

Muruianu s-a reinstalat în fruntea CSJ

Cornelia Cozonac, preşedinta Centrului de Investigaţii Jurnalistice

Dl Muruianu trebuie să-şi dea demisa onorabil, nu să revină, odată ce gestul său a trezit o reacţie atât de dură în societate. Repunerea sa în funcţie nu va face decât să dea apă la moara magistraţilor care fac legea lor în justiţie. Iar asta înseamnă că va mai trece timp până vom avea justiţie adevărată în RM.

Decizia CC arată că în justiţie există o solidaritate corporativă şi că, probabil, mulţi magistraţi sunt pătaţi, de aceea se şi apără unul pe altul. Asta, de fapt, compromite şi imaginea judecătorilor oneşti, care îşi fac cinstit meseria. Nu ne rămâne decât să stăm cu ochii şi cu „colţii” pe magistraţi, inclusiv pe dl Muruianu, şi să-i taxăm dur pentru orice abatere.

Veaceslav Ţâbuleac, director Radio „Vocea Basarabiei”

Este o revanşă clară a PCRM. Curtea Constituţională a deschis portiţa la nivel naţional şi, dacă lucrurile vor fi lăsate aşa, va prinde la curaj tot vechiul sistem, care, după cum se vede, n-a dispărut, ci doar a bătut niţel în retragere pentru a-şi gândi strategiile de revenire. Este un prim semnal de alarmă pentru AIE care, dacă nu va fi consecventă şi atentă în deciziile sale, toate eforturile de până acum se vor duce de râpă. Este un semnal prost şi pentru electorat, care poate taxa slăbiciunea actualei puteri. Justiţia este la pământ, iată de ce ministrul Tănase trebuie susţinut şi de politicieni, şi de societatea civilă pentru a asana această putere din stat.

Petru Bogatu, editorialist "Jurnal de Chişinău"

Acum se vede mai bine ca oricând cât este de putredă justiţia din RM! Există, în continuare, „peşti” în justiţie, procuratură, poliţie, administraţie… Cred că este un şoc pentru AIE, o pierdere în bătălia în care s-a angajat pentru salubrizarea politicii şi a justiţiei. Şi este un scuipat la adresa presei şi a societăţii civile, pentru a-i arăta cât de minim este efectul presiunilor pe care le exercită. Pe mine însă nu mă miră această evoluţie a situaţiei, chiar mă aşteptam că va începe rebeliunea pe faţă a vechiului sistem. Dar nu e cazul să disperăm. Suntem la început de cale şi războiul cu corupţia, cu lumea interlopă, cu sabotajul este doar la început.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *