Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 17:11
Abonamente

Ultima oră 4 Octombrie 2017, ora 18:40

Năstase a fugit de răspuns când a fost întrebat despre excursiile pe care le-a făcut cu Maia Sandu pe banii unui controversat oligarh

Marime Font

Liderul Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, se eschivează să răspundă la întrebările legate de călătoriile la evenimentele fundației Open Dialogue, finanțate de șeful fundației în cauză, oligarhul Mukhtar Ablyazov, condamnat de autoritățile din Kazahstan și Marea Britanie.

În loc să răspundă jurnaliștilor, acesta l-a invocat în context pe deputatul socialist Bogdan Țîrdea, despre care se știe că e de origine kazahă, dar și a început să vorbească despre oligarhii moldoveni.

Fiind întrebat de jurnaliștii portalului Deschide.md despre finanțarea „lobby trip”-uri la instituţiile europene pentru Maia Sandu și Andrei Năstase, liderul PPDA s-a făcut că nu știe despre ce este vorba și a glumit spunând că: „Vă referiți probabil la Bogdan Târdea, știam că el are rădăcini în Kazahstan”. „Nu comentez inepțiile elaborate la GBC. Noi dacă am putea scăpa de oligarhul nostru nu ca să ne mai legăm și cu alți oligarhi”, a adăugat liderul PPDA.Reamintim că Năstase, la fel ca și lidera PAS, Maia Sandu, au fost menționați în investigația publicată de ziarul Timpul despre oligarhul kazah Mukhtar Ablyazov. Oligarhul este cunoscut în toată lumea pentru că s-a îmbogățit prin scheme criminale, spălare de bani, atacuri raider și racket. Acesta a ajuns să finanțeze și o fundație politică „Open Dialogue”, la evenimentele căreia au participat Năstase și Sandu, fundația achitându-le și transportarea la aceste evenimente.
 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md