Fotbal

Naţionala Moldovei a obţinut prima victorie din acest an

Fotbaliştii moldoveni au preluat iniţiativa încă din startul partidei, iar în minutul 30 a venit şi primul gol, marcat Eugen Sidorenco. Din minutul 38, Kârgâzstan a rămas în inferioritate numerică, după ce Klod Kum Maka a fost eliminat pentru al doilea cartonaş galben. Cu toate acestea, oaspeţii reuşesc egalarea scorului, la începutul reprizei secunde, prin Vadim Kharchenko. Moldova însă a mărit din nou turaţiile, iar numeroasele ocazii de gol nu au întârziat să apară. Una din ele a fost în cele din urmă fructificată de acelaşi Sidorenco, care astfel marchează în doilea meci consecutiv, după cel cu Polonia de acum o săptămână din cadrul preliminariilor pentru Campionatul Mondial 2014.

Pentru prima reprezentativă a ţării au debutat Andrian Negai, Ion Jardan, Veaceslav Posmac, Oleg Clonin, Maxim Antoniuc.

„A fost un meci reuşit pentru noi. Nu-mi amintesc când am mai avut atâtea ocazii clare de gol. Chiar dacă realizarea ocaziilor a lăsat de dorit, important este că am încheiat cu victorie această partidă. În acelaşi timp, consider că a fost un test util, iar unii debutanţi au lăsat o impresie bună”, a declarat, la conferinţa de presă de după meci, Ion Caras, antrenorul Moldovei.

„Eliminarea din prima repriză ne-a dat peste cap toate planurile. Arbitrul putea trata altfel acea fază. Trebuie să recunosc însă că Moldova, ca valoare, este mai bună ca noi, iar victoria lor nu este surprinzătoare. Nu există victorii fără înfrângeri”, a spus, la rândul său, Sergey Dvoryankov, selecţionerul Kârgâzstanului.

Următorul meci, unul amical, Moldova îl va disputa la mijlocul lunii august. Adversarul nu este deocamdată cunoscut.
 
IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *