Actualitate

NATO: O brigada românească va fi transformată într-una multinaţională

„Vom transformă o brigada românească într-o brigada multinaţională pentru a consolida prezenţa NATO pe flancul sud-estic”, a declarat oficialul NATO, la summit-ul ce are loc la Varşovia.

„În Estonia, Letonia, Lituania şi aici, în Polonia, vom desfăşura, prin rotaţie, batalioane multinaţionale în fiecare dintre ţări”, a adăugat secretarul general.

Mai exact, cele 28 de state membre NATO vor aprobă oficial desfăşurarea a patru batalioane, formate din 3.000 până la 4.000 de militari, în ţările baltice şi în estul Poloniei, pentru a linişti aceste state şi a dovedi că Alianţa este pregătită să-şi apere toţi membrii.

În ceea ce priveşte relaţiile cu Rusia, Stoltenberg a subliniat că „Războiul Rece este istorie şi ar trebui să rămână istorie”.

Summit-ul se va concentra şi pe consolidarea parteneriatului UE-NATO. Această va permite contracararea ameninţărilor hibride şi cibernetice şi consolidarea securităţii maritime, a explicat oficialul.

Liderii NATO se reunesc vineri şi sâmbătă la Varşovia, pentru un summit menit să demonstreze unitatea lor în faţă unei Ruşii tot mai agresive, în timp ce mulţi analişti vorbesc de o slăbire a Occidentului, după ce Marea Britanie a votat pentru ieşirea din UE.

ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *