Actualitate

Neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea, despre cum acţionează substanţele de tip noviciok: „Tot organismul se prăbuşeşte”

“Discutăm dacă este sau nu posibil ca acest noviciok să producă o modificare într-o persoană. Această substanţă „noviciok” înseamnă „noul venit, noua substanţă”. Aceasta a fost creată nu numai de un savant sovietic, Vladimir Uglev, ci de un colectiv. A fost realizată în laborator, se pare, ca o armă chimică biologică în războaie. Această armă este foarte periculoasă. Dar, în acelaşi timp, Moscova a semnat nişte tratate clare în care spun că niciodată nu vor folosi o asemenea armă chimică. Nu cred că şi-au încălcat acest lucru în legătură cu o persoană atât de importantă.

Această substanţă este neurotoxică. Ce înseamnă? Să zicem că este în apă, ceai, coca cola, orice băutură din care am ingerator. Din stomac ajunge ajunge până în creier. Este neurotoxică. Ce se întâmplă? Eu sunt celula nervoasă şi întrerupe legătura între mine şi altă celulă nervoasă. Eu nu mai dau mâna cu dumneavoastră. Am oprit aici. Mi-a blocat transmisia. Atunci, tot organismul se prăbuşeşte. Dintr-o dată inima începe să nu mai funcţioneze, îşi încetineşte bătăile – aşa spune în tratate – respiraţia începe să scadă, toate funcţiile organismului, oboseală majoră şi moare prin asfixiere.

Dacă era această substanţă, până acum domnul (Navalnîi – n.red.) era îngeraş, indiferent de Spitalul Charite din Berlin, care este un spital superb, sau de alt lucru. Că a băut sau nu tot ceaiul, asta este o substanţă foarte periculoasă. Unde sau la ce se foloseşte, nu pot să ştiu”, a afirmat profesorul de neurochirurgie, potrivit Digi 24.

Alexandru Vlad Ciurea e de părere că opozantul rus Aleksei Navalnîi îşi va reveni pentru că răspunde la stimuli şi spitalul va face toate testele necesare, „se va afla exact ce s-a întâmplat”.

„Când vine un asemenea caz, se ştie. Toată echipa se duce la el şi ia toate testele posibile ca şi intoxicaţie cu otrăvuri, metale grele etc. Nu este imposibil, se va afla”, a explicat Alexandru Vlad Ciurea.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *