Ultima oră

NEWS ALERT / Tancuri şi blindate ruseşti, CONFISCATE de autorităţile române, pe Dunăre

Presa de la Belgrad acuză România că ar fi încălcat convenţia privind regimul navigaţiei pe Dunăre.

Ministerul Afacerilor Externe gestionează monitorizarea acestor transporturi. MAE nu a lămurit deocamdată în baza cărei legi a fost oprit convoiul militar.

Ramona Mănescu, ministrul proaspăt instalat în funcție la Externe, a afirmat joi seara că raporturile României cu Rusia trebuie să se alinieze atittudinii luate de NATO și UE. Ea a precizat că Rusiei nu i se cere prea mult, ci doar respectarea cadrului legislativ internațional, principiu de la care, a precizat șefa diplomației, „nu putem face rabat”.

Rusia oferă armament Serbiei cu titlu gratuit

Pe de altă parte, președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a anunțat miercuri la televiziunea publică RTS că Serbia așteaptă să primească de la Rusia, cu titlu gratuit, zece vehicule amfibie de tip BRDM-2 și vehicule de patrulare. „Urmează să primim cadou zece astfel de vehicule”, a afirmat președintele Serbiei. Vucic a precizat că Serbia a primit deja până acum de la Rusia șase vehicule BRDM-2 modernizate, care sunt de mare ajutor consolidării capacităților combative ale armatei.

În decembrie 2016, Rusia a donat guvernului sârb și șase avioane de vânătoare MiG-29 și a extins la 14 ani serviciile de întreținere pentru flota de MiG-uri a Belgradului, scrie seenews.com.

Serbia menține legături politice strânse cu Rusia și refuză să se alăture sancțiunilor economice occidentale împotriva Moscovei. Belgradul a început negocieri de aderare la UE, dar, spre deosebire de alte state balcanice, nu dorește să intre și în NATO.

https://www.digi24.ro 
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *