Moldova

Nicolae Andronic, liderul PPR: „Întâlnirea lui Filat cu Şevciuk este o acţiune de PR”

Deşi declaraţiile celor doi au fost mai mult protocolare, unele persoane publice de la Chişinău au calificat această întâlnire drept una „de imagine”, în interesul premierului Filat. „Întâlnirea lui Filat cu Şevciuk face parte din PR-ul de toate zilele al lui Vlad Filat”, este de părere fostul prim-ministru şi actualul preşedinte al Partidului Popular Republican (PPR), Nicolae Andronic.

„Ca cetăţean, mă simt incomod când îl văd pe Filat că se duce cu coada între vine la întâlnirea cu Aliev (preşedintele Republicii Azerbaidjan), după ce a vândut armament armenilor sau la întâlnire cu Şevciuk, după ce l-a susţinut în campania electorală pe Smirnov. Întâlnirea de la Odesa a avut loc între un om care a câştigat alegerile şi un prim-ministru cu coada între vine. Ea nu a rezolvat nicio problemă, în afară de faptul că dl prim-ministru a demonstrat că nu are nici principii şi nici continuitate. Cetăţenii ţării noastre, care locuiesc în apropiere de Transnistria, nu vor trăi mai bine după această întrevedere, doar ca să se linguşească pe lângă Şevciuk… Doar având în vedere că, împreună cu Rusia şi Antiufeev (şeful securităţii de la Tiraspol), l-a susţinut pe Smirnov în campania electorală, atunci această întâlnire îşi avea rostul. În rest, nu cred că noi, moldovenii, am câştigat ceva din această întâlnire”, a declarant pentru TIMPUL Nicolae Andronic.

Amintim că vineri, 27 ianuarie, Vlad Filat a avut o întrevedere la Odesa cu Evgheni Şevciuk, în prezenţa ministrului ucrainean de Externe. Întâlnirea a durat doar o oră şi jumătate şi premierul moldovean a apreciat-o drept productivă.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *