Politică

Nicolae Andronic: „Televiziunea publică trebuie privatizată”

Preşedintele Partidului Popular Republican, Nicolae Andronic, ne-a telefonat şi a afirmat că singura şansă de supravieţuire a televiziunii publice este să fie scoasă la privatizare. Potrivit lui, de la declararea Independenţei R. Moldova, televiziunea de pe Dealul Schinoasei trecea permanent dintr-o mână în alta, schimbându-se odată cu noua Putere şi interesele faţă de această instituţie destul de mare.

„În acest răstimp, ni s-a demonstrat că indiferent de cât de buni erau oamenii pe care politicienii îi puneau în fruntea instituţiei, aceşti oameni se aşezau în fotolii moi şi căutau salarii mari, automobile, secretare pentru a-şi manifesta orgoliul personal. Ulterior, a fost modificată legea şi a fost ales şi Consiliul de Observatori, care parcă îndepărta politicienii de la luarea deciziilor asupra cadrelor. Dar aşteptările noastre, a societăţii şi a celor care au trecut prin această încercare de reformare a instituţiei, au fost dezamăgite. În consiliile de observatori membrii au fost numiţi prin devotament faţă de o anumită formaţiune sau alta, candidaturile de directori la Radio şi TV, dar şi a preşedintelui Companiei au fost numite tot pe sprânceană. Până la urmă, chiar şi plecarea Angelei Sârbu nu vorbeşte nimic. Niciodată nu am auzit-o în perioada în care a lucrat să facă vreo declaraţie. Populaţia care are acces numai la emisiunile acestei instituţii de stat, consumă un surogat de produse care se pretind a fi reformate, naţionale şi patriotice, dar care, în esenţă, denotă o incompetenţă destul de mare atât în prezentarea materialelor, cât şi în obiectivitatea punerii lor pe post”, a menţionat Nicolae Andronic.

„Politicienii, creând o situaţie confuză cu alegerea preşedintelui, până la urmă au pus pe seama nealegerii şefului statului şi vina pentru creşterea preţurilor, dar şi lipsa salariilor şi pensiilor. Iar mai nou, tot din acest motiv nici membrii Comisiei de observatori nu au fost aleşi. Sunt convins că televiziunea şi radioul puteau coexista într-un sediu, dar nu pe hectare întregi”, a adăugat el.

Politicianul consideră că această instituţie trebuie să fie scoasă la privatizare. „R. Moldova a demonstrat de la independenţa sa încoace că în acest stat nu e nevoie de televiziunea publică. Care este ideea naţională pe care o promovează această televiziune? Care este ideea care consolidează această societate, promovată de televiziune? Un canal de stat aduce prejudicii mari Bugetului. Iar încercările de gherilă ale politicienilor de a se promova într-un fel sau altul prin intermediul acestei televiziuni, sfârşesc cu faptul că lumea nu mai înţelege nimic. Consider că această instituţie trebuie pur şi simplu închisă. Altfel, ea va rămâne un teren de ciocnire a intereselor politice, care nu lucrează pentru cetăţeni. Mai mult – nimic”, a conchis N. Andronic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *