Actualitate

Noi facem TIMPUL: Marin Basarab

Marin Basarab s-a născut pe data de 7 octombrie 1982. Școala primară (primele două clase) a făcut-o în satul bunicii, Cotiujeni, raionul Briceni. A urmat școala nr. 29 din Chișinău (actualmente Liceul „Liviu Rebreanu”) și Liceul „Nicolae Iorga”, unde a descoperit dragostea pentru limba și literatura română. A studiat jurnalismul la USM și a devenit licențiat în Științe ale Jurnalismului în anul 2005. În momentul în care a început să activeze la televiziune a înțeles că jurnalismul nu prea se învață în aulele universitare. Își aduce bine aminte că printr-o ironie a sorții și-a ales drept temă pentru teza de licență activitatea ziarului TIMPUL. A activat la mai multe televiziuni și colaborează până acum cu câteva publicații și posturi tv de la noi. Este pasionat de muzică, film și literatură. Pe lângă activitatea ziaristică mai scrie și cronici de film pe un portal pe care l-a lansat împreună cu câțiva prieteni – www.briciul.com.

Marin Basarab este un adept al gonzo-jurnalismului, un tip de jurnalism dezvoltat de publicistul și scriitorul american Hunter S. Thompson. Nu crede în jurnalismul obiectiv și întotdeauna încearcă să-și expună propria părere în articolele pe care le scrie.

Marin Basarab: „În momentul în care îmi făceam studiile la USM, TIMPUL era pentru mine un Everest al ziaristicii. Era unica publicație de atunci care avea curajul să lupte cu PCRM-ul, partid aflat la conducere în acea perioadă. Peste ani, am fost extrem de fericit să primesc oferta de colaborare cu TIMPUL. Mă copleșeau emoțiile atunci când scriam primul editorial. Pe parcurs am prins ritmul și am încercat să dezvolt un stil propriu de ziaristică. Pentru mine a fost important faptul că politica editorială a ziarului nu mi-a cenzurat niciodată textele și nu mi-a dictat despre ce să scriu. Cred că libertatea individuală este unul din cele mai importante lucruri în mass-media”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *