Actualitate

Noi facem TIMPUL: Ramin Mazur

Ramin Mazur s-a născut în orașul Râbnița, în stânga Nistrului, în anul 1987. În 2003, tânărul a venit la Chișinău unde s-a înscris la Facultatea de Radiotehnică. Fiind trei ani în calitate de student la Universitatea Tehnică, el a înțeles că științele reale nu-s pentru el.

În 2007, a intrat la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, USM. Astfel și-a început calea în lumea fotografiei. Chiar din anii studenției Ramin a colaborat cu numeroase publicații locale în calitate de reporter foto. În 2011, Ramin a câștigat premiul Consiliului Europei pentru tinerii jurnaliști la categoria „Jurnalism Foto” (Council of Europe Youth Media Award). Iar în 2013 a luat bursa Magnum Foundation pentru instruire la școala Tisch School of Art din SUA (Magnum Foundation Human Rights And Photography Scholarship) și în același an a intrat în finala concursului The Circle of Life organizat de Uniunea Lituaniană a Fotoreporterilor.

După ce a obținut primul premiu, Ramin a început să se intereseze mai puțin de fotografia de reportaj. El a început să atragă mai multă atenție la contextul vizual al realității, încercând să reflecte spiritul lumii contemporane în fotografii, să imortalizeze trecerea dintr-o epocă în alta.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *