Noi locuri de parcare în centrul municipiului Ungheni

publicat în Actualitate pe 9 Iulie 2018, 15:13

Săptămâna trecută au demarat lucrările de reconstrucție a unei parcări în zona comercială din centrul municipiului Ungheni.

În preajma unui centru comercial, situat pe strada Mihai Eminescu va fi amenajat un spațiu pentru cel puțin 20 de locuri de parcare și va fi îmbunătățită calea de acces de pe această stradă. Potriit sursei, problema noroiului și a apelor acumulate pe timp de ploaie va fi soluționată prin reconstrucția sistemului de canalizare pluvială. În această zonă va fi asigurat iluminatul public pe bază de LED, cu un consum redus de energie, vor fi amenajate spații verzi și o platformă pentru colectarea deșeurilor.

Lucrările de amenajare a parcării de pe strada Mihai Eminescu sunt realizate în cadrul proiectului „Modernizarea infrastructurii pentru dezvoltarea mediului de afaceri în municipiul Ungheni”, finanțat de PNUD Moldova prin intermediul proiectului Migrație și Dezvoltare Locală și contribuția agenților economici. Astfel, 25 000 de dolari din valoarea totală a proiectului constituie grantul oferit de PNUD. Cealaltă parte a cheltuielilor de reconstrucție și amenajare a parcării este acoperită de autoritățile locale și agenții economici care activează în această zonă.

Sursa: stirilocale.md