Editorial

Noi suntem paporul!

Dar cel mai bine sovieticii au aplicat spusele lacheului criminalului de Hitler. Minciunile turnate în mintea oamenilor zeci de ani au repercusiuni, încât unii nu mai pot distinge binele de rău, albul de negru și confundă statul captiv/fictiv Republica Moldova cu „statalitatea moldovenească”.

În acest moment, cine urlă mai tare și suficient de multe ori în R. Moldova are dreptate. De aceea, timp de 30 de ani, Basarabia nu a revenit în țară pentru că unioniștii erau minți luminate, care doreau să vorbească oamenilor în metafore, cu subtilități, spunând adevărul.

Nu! În acest moment nu trebuie decât repetată o singură frază: UNIREA E SINGURA SOLUȚIE și spusă ca s-o înțeleagă toți, inclusiv în limba rusă. Altfel, oligarhul/oligarhii vor arunca diferite ținte false în direcția reunificării: hai să ne alegem președintele (unul fără putere!), hai să dăm jos oligarhul (doar ca să vină altul în loc!), hai să facem curat la noi acasă (de parcă 25 de ani v-a oprit cineva). Și noi dăm dintr-o groapă în alta, și îi credem. Noi, adică la București, căci și acei din noi (cei de la Chișinău) îi cred și se aruncă pe niște piste greșite:

– Să salvăm parcursul European al Republicii Moldova
– Să împiedicăm să vină comuniștii la putere
– Să oprim Mâna Moscovei
– Etc., etc., etc.

Atunci când ești de unul singur, nu reușești în problemele din viață.

Burebista a fost primul şi cel mai mare dintre regi, care a unit toţi geţii şi dacii într-o singură ţară. Cronicarul notează:
Adunând toţi craii la sfat le-a zis…

Burebista: V-am chemat, fraţii mei, să vorbim despre nevoile şi grijile noastre. Tihna băştinaşilor e în pericol. Asupra Daciei s-au adunat nori grei, duşmanii vor să ne cucerească. Trebuie să ne unim, să le arătăm tuturor că suntem unicii stăpâni în ţara noastră, să-i alungăm.
Un crai: Mărite rege, să-i silim să se întoarcă acasă la ei. Noi, dacii, sau îi învingem, sau murim. Altă cale nu există. Să ne unim într-o Dacie Mare şi vom fi puternici.

Robindarius: Pentru ce unire? Eu am cetăţi puternice şi pot să ţin piept şi singur duşmanilor.

Un crai: Cotropitorii cuceresc neamuri după neamuri. Mâine pot cuceri şi meleagurile noastre. Dacă vom fi dezbinaţi nu vom rezista.
Burebista: Vedeţi acest mănunchi de nuiele? Ia luaţi-l fiecare şi încercaţi să-l frângeţi. Aşa că nu puteţi? Acum dacă veţi lua câte o nuia, atunci o să le frângeţi cu uşurinţă. Aşa suntem şi noi: Câte unul ne poate învinge orice năvălitor, dar uniţi vom deveni o ţară puternică.

Frați și surori: Unirea e singura soluție, degeaba „voi sunteți paporul”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *