Timpul Local

Noptile pianistice isi seamana notele

Intre 29 iunie – 8 iulie, la Chisinau se va desfasura cea de-a saptea editie a Festivalului international pentru pian si orchestra „Noptile pianistice din Moldova – Marea Neagra”. In acest an, festivalul capata o dimensiune regionala, pentru ca va fi organizat, in premiera, si un concert la Odesa, cu sustinerea Aliantei Franceze din Ucraina. In acest fel, editia 2009 a „Noptilor pianistice” va fi un prilej de promovare a imaginii Moldovei si o posibilitate unica de a vedea, pe aceeasi scena, nume celebre din lumea muzicii.

La Sala cu Orga din Chisinau vor avea loc patru concerte deosebite, iar o serata a „Noptilor pianistice” va fi organizata, ca si in anii precedenti, la Tiraspol. Festivalul se va desfasura sub conducerea dirijorului francez Didier Talpain si a lui Michel Bourdoncle, pianist si profesor de pian la Conservatorul din Aix-en-Provence, director al Festivalului „Noptile pianistice din Aix-en-Provence”.

Notorietatea si atractivitatea evenimentului va fi asigurata de pianisti cu renume international: Michel Bourdoncle, Cyril Huve, Evghenii Mihailov, Evelina Pitti, Sofia Gulbadamova, Marie Vermeulin, Antoine de Grolee, care vor evolua alaturi de pianistii moldoveni acompaniati de Orchestra Nationala de Camera din Moldova, Orchestra Simfonica din Tiraspol si Orchestra de Camera a Filarmonicii din Odesa. In anul 2008, mai mult de trei mii de spectatori au asistat la cele cinci concerte desfasurate la Chisinau, Balti si Tiraspol, de aceea organizatorii manifestarii se arta convinsi ca festivalul va fi un eveniment muzical major al anului. Editia 2009 a „Noptilor pianistice din Moldova – Marea Neagra” este organizata de Ambasada Frantei si Alianta Franceza din Moldova, cu sustinerea Cultures France si a altor partenerii strategici ai Aliantei Franceze.

Svetlana Conev,
pentru TIMPUL

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *