Actualitate

Numărul de cazuri asimptomatice din China, tot mai mare în ultimele zile în ciuda restricţiilor de mişcare impuse de stat

Cazurile importate şi pacienţii asimptomatici, care nu arată simptome vizibile şi pot răspândi fără să ştie virusul, au devenit principala sursă de îngrijorare a autorităţilor chineze după ce măsurile draconice de încetinire a răspândirii virusului au reuşit să diminueze rata totală de infecţii din ţară.

„Riscul pe care îl reprezintă cazurile importante din ţările vecine continuă să crească”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Naţionale de Sănătate Mi Feng, adăugând că autorităţile chineze trebuie să rămână în gardă şi să prevină reapariţia epidemiei.

Provincia Hubei, primul epicentru al pandemiei, reprezintă aproape 50% din cazurile asimptomatice. Un total de 705 oameni care nu prezintă simptome specifice COVID-19 se află sub observaţie medicală.

Numărul tot mai mare de cazuri asimptomatice, pe care China a început să îl înregistreze săptămâna trecută, reprezintă un factor de risc în condiţiile în care oraşul Wuhan – capitala provinciei Hubei – se pregăteşte să permită călătoriile în afara oraşului pe 8 aprilie, după ce a intrat în carantină la sfârşitul lunii ianuarie.

Hubei a început să reducă restricţiile de călătorie la sfârşitul lunii trecute, ca parte a unui efort general de reluare a activităţilor economice.

Republica Populară Chineză a raportat 81.708 de cazuri cu noul coronavirus şi 3.331 de decese.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *