Lumea

Numărul de sinucideri în rândul femeilor a crescut dramatic în Japonia

Numărul de sinucideri în rândul bărbaţilor a scăzut în Japonia cu 1%, la 13.943 de cazuri, în timp ce numărul de femei care şi-au pus capăt zilelor a crescut cu 14,5%, fiind de 6.976 în 2020, potrivit unui raport preliminar al Agenţiei Poliţiei Naţionale.

Milioane de locuri de muncă temporare şi part-time au fost desfiinţate anul trecut, dintre care multe erau ocupate de femei şi persoane tinere.

"Femeile sunt mai susceptibile în faţa schimbărilor din viaţa lor cauzate de pandemie, în condiţiile în care mai multe femei decât bărbaţii nu au un loc de muncă stabil, iar povara muncilor casnice şi a îngrijirii copiilor este una grea", explică Takanori Hirano, profesor-asociat la catedra de sociologie a Universităţii Momoyama Gakuin, citat de Kyodo.

De-a lungul anilor în Japonia sinuciderea este considerată o cale pentru a evita ruşinea şi dezonoarea. Multă vreme a solicita şi a primi ajutor psihologic erau demersuri stigmatizate, iar Japonia se află pe puţin onorantul loc întâi printre ţările G7 în ceea ce priveşte rata sinuciderilor.

Însă, după ce sinuciderile au atins vârful de 34.427 în 2003, politicienii niponi au lansat în 2007 un amplu program de prevenţie a actelor de suicid. Programul, care presupune un efort combinat al guvernului şi corporaţiilor, prevede identificarea grupurilor de risc, limitarea orelor suplimentare şi accesul mai uşor la consiliere. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *