Actualitate

Numirea unui nou procuror general interimar este pusă sub semnul întrebării. Stoianoglo a contestat hotărârea CSP

Hotărârea membrilor Consiliului Superior Superior (CSP) din ședința extraordinară de acum o zi, 5 octombrie curent, prin care a fost desemnat procurorul anticorupție Victor Furtuna să investigheze pretinsele ilegalități în sesizarea deputatului PAS Lilian Carp împotriva lui Alexandr Stoianoglo, a fost contestată la Curtea de Apel Chișinău, în conformitate cu legea.

Mai mult, avocatul procurorului general suspendat, Vasile Gafton, a anunțat în scris azi și membri CSP. Despre faptul că hotărârea a fost contestată a anunțat adjunctul suspendat al procurorului general, și el suspendat, Ruslan Popov, în cadrul unei conferințe de presă susținută miercuri, 6 octombrie curent.

„A fost contestată ieri seara în format electronic, la ora 17:00, către Curtea de Apel Chișinău. Prin cererea de chemare în judecată, dumnealui a solicitat suspendarea executării acestui act”.

Potrivit procurorului cu referire la legislația în vigoare, dacă se depune o cerere de suspendare, hotărârea poate fi executată după soluționare.

„După depunerea de ieri seara a cererii, procurorul general a înștiințat pe poșta electronică și procurorul desemnat Victor Furtuna. Respectiv, acțiunile care au derulat mai târziu și cele care au loc acum sunt dependente de procedura de contencios administrativ care este deja pe dinte la Curtea de Apel Chișinău”, a declarat Ruslan Popov.

Astfel, „numirea procurorului general interimar este sub risc să fie nulă din motiv că este încălcată legea”.

Azi dimineața, cererea de chemarea în judecată a fost trimisă și în formă scrisă la Curtea de Apel Chișinău. Mai mult, în cadrul ședinței extraordinare a CSP la care trebuie, într-adevăr, să fie numit un procuror general interimar a fost introdus subiectul la discuții, la solicitarea avocatului lui Alexandr Stoianoglo, Vasile Gafton.

Este de menționat că însăși președinta CSP, Angela Motuzoc, când a citit dispozitivul hotărârii ieri, a adăugat că aceasta poate fi contestată în termen de 30 de zile la Curtea de Apel Chișinău.

Sursa:realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *