Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 11:54
Abonamente

Tendințe 5 Octombrie 2013, ora 10:45    Din editia print

Nunţi tomnatice

Marime Font

 
 

În timpuri nu atât de îndepărtate, majoritatea nunţilor se făceau începând cu mijlocul lui septembrie, când mai toate muncile câmpului erau isprăvite, iar roadele erau bine dosite prin hambare, astfel încât să se poată organiza, pentru viitorii miri, o nuntă îmbelşugată şi binecuvântată de recolta nouă. 

 Astăzi, elementele specifice toamnei oferă nunţii tale originalitate şi nonconformism.
Toamna este generoasă nu doar prin roadele pe care ni le pune pe masă, ci şi prin varietatea superbă de culori pe care ni le oferă şi pe care le putem introduce în decorul de nuntă - de la maro-închis până la portocaliu-ars, roşu, auriu şi galben.

Pentru că aceste nuanţe se îmbină foarte bine unele cu altele, poţi alege câte culori doreşti pentru a accentua decorul. Perioada culesului te poate inspira pentru alegerea motivelor, aşadar gândeşte-te la dovleci, ştiuleţi de porumb, viţă de vie şi alte fructe şi legume de sezon, pe care le poţi utiliza în aranjamentele de nuntă.

În ultimii ani, se obişnuieşte ca mirii să ofere mici cadouri nuntaşilor, în semn de mulţumire. Toamnă fiind, puteţi să optaţi între semne de carte, suporturi de pahare în formă de frunze, coşuleţe cu fructe, suc de mere sau sticle cu must sau vin.

Dacă eşti nonconformistă şi nu ţi-e teamă să ieşi din tipare, poţi pune în centrul mesei un dovleac, care să aibă gravat pe el iniţialele tale şi ale viitorului soţ. Scoate conţinutul dovleacului şi umple-l cu flori de toamnă. Alte idei ar fi aranjamentele florale în glastre de teracotă sau lemn şi coşuri din rafie sau nuiele, în care puneţi fructe şi flori de sezon. Iar, în loc de tradiţionalele petale de flori, puteţi împrăştia frunze. Tot din frunze puteţi face ghirlande pe care să le atârnaţi de tavan.

Alegând toamna ca „aliată”, veţi avea o nuntă colorată în cele mai calde nuanţe…

(S. U.)

Timpul Suplimentul Femeia

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md