O basarabeancă, în finala celui mai important concurs de operă din lume

publicat în Artă pe 23 Ianuarie 2016, 16:51

O tânără din Republica Moldova, solistă la Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu”, Ana Cernicova, a reușit să se califice printre finaliștii celui mai mare concurs de operă din lume.

Aceasta nu a ezitat să împărtășească vestea cea mare cu prietenii, care au felicitat-o și i-au urat succes în continuare.

”Am ajuns în Finala unuia dintre cele mai prestigioase concursuri de operă din lume ”Francisco Viñas”! Trecând peste multiple audiții, kilometri, stres, singură, fără relații… Dintr-un număr de 568 de concurenți din 60 de țări, am reușit să ajung să reprezint țara noastră printre cei 21 finaliști! Indiferent de rezultatul final, mă simt deja împlinită. Mulțumesc mult celor dragi care mă susțin la bine și la greu”, a scris Ana Cernicova pe pagina sa de Facebook.

Ieri, a avut loc finala audițiilor, iar mâine tânăra ne va reprezenta țara în marea finală. Concursul se desfășoară începând cu anul 1963, în memoria tenorului catalan Francisco Viñas. La concurs participă tineri din întreaga lume.Sursa: realitatea.md