Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 18:30
Abonamente
 
 
 

Cultură 15 Decembrie 2015, ora 18:35

O expoziţie de grup a tinerilor pictori moldoveni a fost vernisată la Ambasada Ungariei

Marime Font

La Galeria de Artă a Ambasadei Ungariei la Chişinău a avut loc astăzi vernisajul expoziţiei de pictură şi grafică a premianţilor Concursului „Tinerele talente ale Moldovei” Mireana Hmelniţcaia, Dmitri Şibaev şi Dorina Grigor.

Cu un mesaj de salut către cei prezenţi s-a adresat Ambasadorul Ungariei în R. Moldova, Mátyás Szilágyi.

Oficialul a menţionat că, pe parcursul anului curent, Ambasada Ungariei s-a bucurat de găzduirea expoziţiilor de pictură ale maeştrilor Victor Hristov, Valentina Bobcova, Natalia Podlesnaia, Gheorghe Jalbă, Lidia Mudrac, a expoziţiei de fotografie artistică a Innei Tihonov, precum şi a celei de icoane a pictorului Constantin Musteaţă. De asemenea, aici a fost vernisată o expoziţie a tinerei pictoriţe Maria-Eola Cecoltan.„Astăzi inaugurăm expoziţia de grup a premianţilor concursului de pictură şi grafică „Tinerele talente ale Moldovei”, organizat de Ambasada Ungariei în parteneriat cu Salonul de artă „Artsuvenir” în perioada 30 martie-24 aprilie. Această competiție artistică a avut drept scop de a promova tinerii talentaţi, a le oferi spaţiu expoziţional şi posibilitatea de a fi văzuţi de public”, a afirmat Mátyás Szilágyi.

Potrivit diplomatului, concursul a fost jurizat de pictori renumiţi în frunte cu Dimitrie Peicev. Premiul întîi a fost oferit unanim Mireanei Hmelniţcaia, premiul II lui Dmitri Şibaev şi premiul III – Dorinei Grigor. Primii doi au absolvit Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, iar Dorina Grigor îşi continuă studiile la aceeaşi instituţie.

Expoziţia cuprinde peste 30 de lucrări. Ea va fi deschisă pînă la sfîrşitul lunii ianuarie 2016.

Sursa: Moldpres

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md