Femeia

O mână de ajutor

Nu contează că oferi cuiva un ceai, un prânz sau un cadou, important este să ştii de ce vrei să o faci şi, în subconştient, să nu aştepţi nimic în schimb, pentru că rişti să fii dezamăgit.

De multe ori mi s-a întâmplat să fac ori să ajut pe cineva fără a aştepta nimic drept recompensă, şi să văd scepticism în ochii celuilalt şi gândul că în toate există ceva la mijloc, care te-a motivat să faci acel lucru. Câteodată însă motivaţia poate fi foarte simplă, pur şi simplu să simţi nevoia de a ajuta şi să nu mai stai pe gânduri.

Dacă omul poate să ofere o mână de ajutor, de ce nu o face întotdeauna? De ce le stă unora în caracter să se gândească: „Lasă că va ajuta altcineva…”? Atunci când ajungi obosită de la serviciu şi realizezi că, pentru a mânca împreună cu familia la cină, trebuie mai întâi să găteşti ceva, dacă o vei face doar pentru că „trebuie”, cu siguranţă mâncarea nu va ieşi la fel de gustoasă ca atunci când o vei pregăti cu plăcere. Vrei să ajuţi pe cineva? Fă-o astăzi, mâine s-ar putea să fie prea târziu… 

Mira Tănase
mirabela.tanase@timpul.md 
www.culinar.md
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *