Lumea

O mexicancă de 103 ani s-a vindecat în mod miraculos de COVID-19

Femeia a fost testată pozitiv cu noul coronavirus, însă nu suferea de factori agravanţi precum hipertensiunea, diabetul sau obezitatea. "Acest detaliu a contribuit la succesul tratamentului său", au declarat reprezentanţii IMSS într-un comunicat de presă.

Aceasta a fost internată pe 22 septembrie la Spitalul General Regional din Guadalajara, în statul Jalisco, cu nasul înfundat, un puseu de febră şi dificultăţi de respiraţie, dar nu necesita conectarea la ventilator.

"A fost întotdeauna foarte veselă, conştientă, vorbind cu medicii. Chiar şi la final, ne-a recomandat să ne îngrijim. Evoluţia ei a fost foarte bună, iar simptomele au dispărut", a declarat directorul spitalului, David Sanchez. Femeia s-a întors acasă vinerea trecută.
Acesta nu este însă singurul caz de acest fel. Unul dintre cele mai surprinzătoare cazuri este cel al unui bărbat din statul Tabasco, despre care jurnaliştii de la AFP afirmă că ar avea vârsta de 118 ani şi care, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19 pe 25 iulie, s-a vindecat.

Mexicul a raportat 761.665 de cazuri de COVID-19 şi 79.088 de decese asociate infecției cu noul coronavirus de începutul epidemiei în această ţară, în luna februarie. Țara se află în prezent pe locul nouă în topul celor mai afectate state din lume de epidemia de coronavirus. Numai în ultimele 24 de ore au fost raportate 3.712 de cazuri noi de contaminare și 208 decese, potrivit site-ului 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *