O nouă învinuire în dosarul lui Dorin Chirtoacă

publicat în Chișinău pe 15 Iulie 2017, 10:10

Procurorul care instrumentează cazul primarului capitalei a declarat că dosarul pe numele lui Dorin Chirtoacă va fi expediat în judecată în scurt timp și că la data de 12 iulie a fost înaintată o nouă învinuire pentru corupere pasivă.

„Pe 12 iulie a fost înaintată o nouă învinuire. La moment sunt două învinuiri pentru trafic de influență în varianta agravată și corupere pasivă în proporții deosebit de mari, ar fi luat mită pentru a aproba proiectul parcărilor”, a spus procurorul.

Întrebat de jurnaliști la ce sumă ajunge mita pe care ar fi luat-o Primarul general din proiectul cu parcările, procurorul a evitat să numească o cifră, dar a spus că este vorba despre mită „în proporții deosebit de mari”.

Primarul Dorin Chirtoacă susține că este nevinovat și că acesta doar și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu. Acesta a mai adăugat că înlăturarea avocaților săi de la proces este un abuz la adresa sa.

Dorin Chirtoacă a fost reţinut pe data 25 mai de către procurorii anticorupție și ofițerii CNA, în dosarul parcărilor cu plată. A doua zi, pe 26 mai, primarul capitalei a primit 30 de zile de arest la domiciliu. Pe 22 iunie, arestul la domiciliu a fost prelungit cu încă 25 de zile. Edilul pledează nevinovat.

Sursa: 10tv.md