Politică

Oameni de creaţie şi de ştiinţă îşi anunţă sprijinul pentru Maia Sandu

„Dragi compatrioţi, noi reprezentanţii uniunilor de creaţie din Moldova, vă îndemnăm să participaţi activ şi într-un număr cât mai mare la turul doi al alegerilor prezidenţiale din 13 noiembrie şi să o votaţi pe Maia Sandu – candidatul unic al opoziţiei proeuropene şi antioligaarhice. Este unica şansă valabilă, este şansa care ne va permite să readucem instituţia prezidenţială în serviciul poporului, să o scoatem din captivitatea grupurilor de interese care şi-au subordonat multe dintre structurile statului. Preşedinţia trebuie să fie un centru real de putere, care să contribuie la repunerea Republicii Moldova pe făgaşul integrării europene”, a citat editorialistul Vitalie Ciobanu din apelul public.

Preşedintele Uniunii Scriitorilor, Arcadie Suceaveanu, a declarat că oamenii trebuie să conştientizeze că nu poate exista o altă orientare decât cea spre Vest, spre Europa. În opinia sa, programul candidatei derivă din nevoile urgente ale oamenilor, din realităţile triste, din necesitatea de a continua parcursul european. „Avem o singura soluţie – să rezolvăm numeroase probleme spirituale cu care ne confruntăm: s-o votam în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale pe Maia Sandu”, a notat Arcadie Suceveanu.

Preşedintele Uniunii Teatrale, regizorul Sandu Grecu, a menţionat că Maia Sandu poate să lupte cu oligarhii, să pună dreptatea în capul mesei. Regizorul a mai spus că soarta Republicii Moldova depinde de cum cetăţenii se vor mobiliza şi cum o vor susţine pe Maia Sandu care, în opinia sa, va fi un preşedinte corect, onest şi care se va interesa de problemele cetăţenilor.

Ghenadie Ciobanu, preşedintele de onoare al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor, a declarat că oamenii trebuie să conştientizeze importanţa acestor alegeri şi importanţa unei alegeri corecte – Maia Sandu. În caz contrar, în opinia sa, există riscul să fie pierdute toate victoriile obţinute de-a lungul anilor.

Dumitru Bolboceanu, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, a declarat că după proteste îndelungate, cetăţenii au obţinut acest drept de a-şi alege preşedintele prin vot direct. Potrivit lui, în cazul în care Igor Dodon va deveni preşedinte, Republica Moldova nu va avea un viitor fericit. În opinia sa, Maia Sandu este unica şansă de a continua parcursul european.

Apelul este lansat şi susţinut de către Uniunea Scriitorilor, Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor, Uniunea Cineaştilor, Uniunea Arhitecţilor, Uniunea Artiştilor Plastici, Uniunea Teatrală, Uniunea Jurnaliştilor, Centrul PEN, Filiala Chişinău a Uniunii Scriitorilor din România. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *