CSI / Rusia

Obama către Putin: „Spre deosebire de tine, Vladimir, eu nu editez articolele înainte de publicare”

În timpul acestei conversaţii, Obama ar fi sugerat că preşedintele rus are control total asupra mass-mediei din Rusia, transmite „Vocea Americii”.

Preşedintele american a menţionat acest episod în cadrul unei ceremonii de acordare a Premiului pentru excelenţă în jurnalism politic. „Cu ceva timp în urmă am avut o discuţie detaliată cu preşedintele Putin despre Ucraina şi Siria – a spus Barack Obama. – El a citit un articol de Jeff Goldberg, în revista Atlantic, despre doctrina mea politică externă şi a spus: ..” Eu nu sunt de acord cu unele lucruri pe care le-aţi spus”.

Barack Obama a spus că, deşi citatele lui în articol au fost redate exact, o parte din text „nu reflectă pe deplin toate nuanţele gândurilor mele pe un anumit subiect…”.

„Eu i-am spus că, desigur, spre deosebire de tine, Vladimir, eu nu editez articolele înainte că acestea să fie publicate,” a spus Barack Obama.

Amintim, în interviul din Atlantic, publicat la mijlocul lunii martie, preşedintele american a declarat că Rusia a arătat slăbiciune atunci când a invadat Ucraina şi a trimis trupele sale în Siria. „Adevărata putere este atunci când puteţi obţine ceea ce aveţi nevoie, fără să recurgeţi la violenţă”, a spus el.

În discursul său, preşedintele nu a precizat ce parte a interviului a trezit dezacordul lui Putin.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *