Ultima oră

Oficial: Muruianu REVINE în funcţie

UPDATE (ora 15:30) : "După pronunţarea hotărârii Curţii Constituţionale prin care a fost declarată neconstituţională Hotărârea Parlamentului nr. 122 din 05.07.2011, dl Ion Muruianu a informat Consiliul Superior al Magistraturii privind reluarea exercitării atribuţiilor de Preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie", anunţă serviciul de presă al CSJ.

Deputatul comunist Sergiu Sârbu a declarat că era imposibil ca CC să adopte altă decizie. "Acum dl Muruianu trebuie să reintre în funcţie de preşedinte interimar al CSJ, până la alegere noului preşedinte la CSJ. Nu l-am apărat pe Muruianu, ci legislaţia Republicii Moldova", a declarat Sârbu. În acelaşi timp, deputatul a spus că PCRM consideră în continuare că demiterea preşedintelui CC, Dumitrul Pulbere, a fost un atac raider asupra CC. 

Solicitarea către CC de a reexamina cazul lui Muruianu a fost depusă de către comunişti, care sunt convinşi că actualul Parlament a comis un abuz, atunci când a decis demiterea lui Muruianu.

Mandatul lui Muruianu a expirat în martie. De atunci, Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat un concurs pentru ocuparea funcţiei. Pentru început, în cursă, s-au înscris cinci pretendenţi, care însă au renunţat rând pe rând.

Referinţe: Muruianu va fi restabilit în funcţie?

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *