Actualitate

OMS a suspendat aprobarea vaccinul rus Sputnik V. Au fost depistate abateri

Pentru ca OMS să aprobe un vaccin de urgență, a menționat el, fabricile în care este produs serul trebuie să adopte standarde de bune practici de fabricație.

Acest proces a fost suspendat deoarece în timpul unei inspecții a uneia dintre fabrici, care face parte din producția Sputnik V, s-a constatat că această fabrică nu este de acord cu aplicarea bunelor practici de fabricație, a spus Barbosa.

Acesta a mai adăugat că OMS va relua examinarea cererii pentru vaccinul rus după „modificările necesare”, ulterior va avea loc o nouă inspecție la fabrica de producție.

Este demn de remarcat faptul că Organizația Pan Americană a Sănătății, deși nu are dreptul de a aproba medicamente, este biroul regional al OMS pentru America cu astfel de competențe.

La începutul acestui an, după ce a inspectat patru fabrici rusești care produc Sputnik V, OMS și-a exprimat îngrijorările cu privire la activitatea Pharmstandard – Ufa Vitamin Plant, în special din cauza poluării mediului, potrivit sursei realitatea.md.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *