Actualitate

OMUL SĂPTĂMÂNII – Nicolae Petrov

Nicolae Petrov este fondatorul „Carpatair” şi al „Moldavian Airlines”. S-a născut pe 25 iunie 1966, la Hagimus, Căuşeni. În 1987, la numai 21 de ani, absolvă Şcoala Superioară de Piloţi Militari „Kacha”, considerată a fi cea mai bună şcoală de aviaţie militară din Rusia. Devine pilot-inginer de aeronautică, oferindu-i-se şi postul de instructor de zbor la aceeaşi şcoală. Totuşi, gândurile profesorului de la Kacha zboară acasă, în R. Moldova. Erau anii de „perestroikă”, de renaştere naţională, când la Chişinău se auzea din toate difuzoarele cântecul „Veniţi acasă, măi copii”, pe versurile lui Grigore Vieru…

În toamna anului 1990 demisionează din forţele aeriene sovietice. O întâlnire cu premierul moldovean Mircea Druc face ca Nicolae Petrov să intre în executivul republicii, la Departamentul pentru probleme militare. Aici reuşeşte să întoarcă acasă mai mulţi specialişti în domeniu şi să creeze un nucleu de piloţi pentru o viitoare companie aeriană moldovenească. Aşa a apărut „Carpatair”. În 1993, împreună cu câţiva colegi piloţi, a înfiinţat Agenţia de turism „Moldavian-Air Service”, iar în 1994 – Compania aeriană „Moldavian Airlines”. Viziunea lui Nicolae Petrov s-a dovedit crucială în consolidarea poziţiei Companiei „Carpatair”, singura companie aeriană înfiinţată în anii ’90 care s-a menţinut pe piaţă.

Cu ocazia zilei de naştere, TIMPUL îi doreşte ilustrului pilot şi manager de aviaţie multă sănătate şi… zboruri liniştite. La mulţi ani, domnule Nicolae Petrov!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *