Social

OMUL SĂPTĂMÂNII. Anton Gămurari, general-maior de poliţie

Studii: Şcoala militară superioară din Leningrad (1977-1981) Pe 5 decembrie 1991, printr-o hotărâre de guvern, a fost formată Brigada de poliţie cu destinaţie specială „Fulger”, pe care Anton Gămurari a condus-o până în 1997.

Pe 13 decembrie 1991, când a avut loc un atac transnistrean asupra Comisariatului de poliţie din Dubăsari, brigada condusă de generalul Gămurari a intervenit. În urma luptelor, patru poliţişti moldoveni au fost ucişi. În martie 1992, situaţia a devenit mai încordată, iar Brigada cu destinaţie specială „Fulger” a trecut Nistrul şi a acordat ajutor Comisariatului de poliţie din Dubăsari, populaţiei din satele Cocieri şi Corjova. În timpul războiului de pe Nistru, locotenent-colonelul Anton Gămurari a comandat Brigada de poliţie cu destinaţie specială care a purtat lupte cu grupările paramilitare transnistrene. Anton Gămurari a fost avansat de către preşedintele Mircea Snegur la gradul de general-maior de poliţie. În noiembrie 1997, generalul Gămurari a fost numit în funcţia de director general al Departamentului de protecţie civilă şi situaţii excepţionale, funcţie pe care a deţinut-o până la 29 iulie 1999.

În prezent, generalul Anton Gămurari este vicepreşedinte al Uniunii Naţionale a Veteranilor Războiului pentru Independenţă (UNVRI). Să trăiţi, domnule general!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *