Astăzi 24 Februarie 2020, Luni - Ultima actualizare la ora 16:40
Abonamente

Actualitate 10 Ianuarie 2012, ora 08:55

Opinia cititorului: La ARTICO se angajeaza rudele si prietenii directorilor

Marime Font

Foto: tudordarie.md

Una din organizatiile abilitate cu organizarea odihnei active a copiilor dar si dotate respectiv este Centrul ARTICO. 

De fapt cine si cat de efcient realmente conduc acest centru? Conform statelor organizatiei conduce dna Aurelia Hîncu. Dar in realitate Domnia sa „in stransa colaborare” cu dinastia Gurin. Puteti personal face concluzii ulterior.

În colectiv se vorbește că, de facto, centrul dirijează pretinsul ”Cardinalul din umbra” Gurin Eduard, vicedirector. Si credem, fum fara foc nu exista, adica toate aceste vorbe au ca argument urmatoarele:

Loading...


• Directoarea este înfluențată totalmente de el, orice înițiativă venită din partea lucrătorilor poate fi realizată numai dacă îi convine(finaciar) personal lui Gurin.
• De asemenea el manipulează dupa bunul sau plac cu toate cadrele, conducătorii de colective, angajează în lucru persoane cointeresate lui, prieteni, rude, fără ca să fie strictă necesitate si unele din ele nici nu au ideie despre rolul organizatiei, iar despre modalitatile educationale –nici pe departe.
• Rude ca Olga Gurina, mama sa, specialist principal în secția monitorizare și evaluare (sau, după cum se numește pe sine, Director de Filială).
• Ionașcu Evelina, sora sa, angajată pe 1,5 salariu (sarcină didactică, un asemenea tarif se oferă numai în condiții excepționale), conducător de cerc + specialist coordonator – metodist, nu-și îndeplinește funcțiile, specialist la filială. Cand se ispraveste ca atatea sarcini ea stie doar in vis.
• Berechelea Stanislav – socru lui Gurin, conducător de cerc la filială.
• Gherciu Mariana, secretară, oficial specialist coordonator – metodist, verișoara soției lui Gurin.
Asemenea organizare de state aminteste „semeinîi podread” pe banii statului.

Dar lista nu se finalizeaza aici deoarece ca la moldoveni el are grija si de prieteni lui.

Prieteni:

• Dumneanu Victor , coleg de catedră la facultate de drept USM, angajat ca Jurist.
• Carabadjac Anastasia, fiica prietenului, specialist secția monitorizare
• Chisiolari Ruslan, administrator pagina web, care nici un pas nu face fără indicația lui Gurin.De spirit de creatie sau inovatii nici vorba.
Angajatii se susotesc despre unele actiuni ale dlui Gurin care ne fac sa conchidem ca persoana in cauza „colectează” bani de la conducătorii de colective pentru „ca sa fie bine in familie”.

Din cauza că Angelina Pavel și Igor Grigoriev, respectiv conducătorii cercurilor ”EOS” și ”TEMPERAMENTO” au refuzat să dea bani, Gurin i-a „păscut” până i-a eliberat din functie in baza unui articol, convingând-o preventiv pe Hîncu A. că va obține câștig de cauză în judecată. După ce evident a pierdut cauza in prima instanță, a început să colecteze bani de la conducătorii de cercuri pentru a cumpăra judecătorul de la Curtea de Apel.

Angelina Pavel și Igor Grigoriev, la inițiativa lui Gurin, au fost concediați din lucru motivând că au lipsit de la serviciu timp de 4 ore și 15 min, cu toate că Gurin, având ore la USM, lipsește de la serviciu 3 zile pe săptămână (luni, miercuri, vineri). Astfel, efectuând niște calcule de cunoștință generală constatăm că din perioada de activitate din 2006 aprilie până în prezent, lipsa ”Cardinalului” Gurin a constituit aproximativ peste 1000 zile lucrătoare (referitor la ore nu vom oferi răspuns definitiv dar calculați și singuri 1000 x 8=???? și nu veți greși). Referitor la d-na Hîncu, demult am uitat cum arată la fata pentru că în ultimele 8-9 luni apare doar la conferințe de presă și poate uneori în vestimentație de ”fazendă” creând impresia că a venit să mai viziteze robii de la fazenda ”ARTICO”.

Prin diverse șiretllicuri inventate de Gurin, Angelina Pavel și Igor Grigoriev nu sunt admiși la ședințele consiliului artistic și consiliul pedagogic, fapt ce pune in dificultate implementarea unor metode noi si balansate in activitatea Centrului.

În rezultatul „activității” familiei Gurin, nedreptățile și fărădelegile comise au creat în colectiv un climat moral psihologic extrem de dificil, iar activitatea primordiala a Centrului este pusa in pericol. Ca exemplu aducem desființarea Star-Ty prin in circumstanțe misterioase, care de altfel cu succes au evoluat pe scenele Republicii Moldova și internaționale, educând copii și tineri care duc faima Moldovei peste hotare.

Nelegitim, la dispoziția lui Gurin au fost colectați bani de la părinți pentru participare – invitație la Mărțișorul copiilor 2011 câte 50 de lei de scaun, motivându-se că banii sunt pentru arenda sălii. În total, la Palatul Național sunt 2100 de locuri, dar dacă vă veți interesa mai detaliat , se va descoperi că arenda sălii a fost achitată de EXIMBANK – vecinii sediului ARTICO, cadourile și alte cheltuieli pe doar ei le cunosc (deși ar fi corect ca ele să fie transparente), au fost puse la dispoziție de companii pe care nu le cunoaștem. Banii nu au fost decontați prin contabilitatea centrului, ci au trecut invizibili prin buzunarul lui Gurin și au satisfacut gusturile Directoarei Hîncu.

Atunci când au apărut noutățile în presă care, de fapt, sunt noutăți doar pentru publicul larg, speranța că situatia in sfarsit se va rezolva a durat până ce s-a aflat că feciorul d-nei Hîncu activează la CCCEC, care in loc se să ocupe de interesele cetățenilor, însă e mai „crestineste” sa ai griza de „activitatea” mamei care si aduce painea in casa.

Dacă să vorbim concret, managementul deficient este evident. Sau poate managementul pentru dna Directoare si vice-Directorul au alte scopuri, care de fapt nu au nimic comun cu destinatia Centrului ci doar cu bugetele familiiilor respective? Asta vrem sa stim si noi dar si societatea.

Mesajul a fost primit de redacție pe adresa secretariat @ timpul.md
 

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Februarie 2020, ora: 16:39

INVESTIGAȚIE / Mitul calității apei din Nistru. Beneficiarii poluării

INVESTIGAȚIE / Mitul calității apei din Nistru. Beneficiarii poluării

● Nistrul este foarte poluat și prezintă pericol pentru sănătatea oamenilor; conține droguri, pesticide, preparate farmaceutice și substanțe chimice.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 24 Februarie 2020, ora: 15:31

BREAKING NEWS /// CCR a decis: Desemnarea lui Ludovic Orban nu e constituţională

BREAKING NEWS /// CCR a decis: Desemnarea lui Ludovic Orban nu e constituţională

Curtea Constituțională a stabilit că există conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Parlament din cauza desemnării lui Ludovic Orban în funcția de premier de către șeful statului Klaus Iohannis.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Februarie 2020, ora: 14:27

FOTO // Un cerb nobil înscris în Cartea Roșie, vânat de braconieri la Strășeni. Potrivit unor informații, poliția locală ar încerca să mușamalizeze cazul

FOTO // Un cerb nobil înscris în Cartea Roșie, vânat de braconieri la Strășeni. Potrivit unor informații, poliția locală ar încerca să mușamalizeze cazul

Un cerb nobil inclus în Cartea Roșie a Republicii Moldova ar fi fost vânat aseară de braconieri în localitatea Lozova din raionul Strășeni. Potrivit unor informații, care urmează a fi verificate, responsabili din cadrul Inspectoratului de Poliție Strășeni ar...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Februarie 2020, ora: 14:24

Crimă la STRĂȘENI. Un bărbat și-ar fi înjunghiat soția, cu care se află în proces de divorț și a lăsat-o să zacă într-un șopron

Crimă la STRĂȘENI. Un bărbat și-ar fi înjunghiat soția, cu care se află în proces de divorț și a lăsat-o să zacă într-un șopron

 Ofițerul de presă de la IP Strășeni, Silvia Vetcu, a declarat că la 23.02.2020, ora 16:22 poliția din Strășeni a fost sesizată prin intermediul serviciului 112, de un locuitor al s. Dolna r. Strășeni în vârstă de 43 ani, care a comunicat că soția sa, s-a tăiat la...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Februarie 2020, ora: 14:11

VIDEO / Întreaga țară, în plasa vântului. Zeci de localități au rămas în băznă

VIDEO / Întreaga țară, în plasa vântului. Zeci de localități au rămas în băznă

Întreaga țară se află prinsă în capcana vântului puternic, care distruge totul în calea sa. Pompierii intervin în zeci de situații de risc, și abia de pot face față stihiei.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Februarie 2020, ora: 14:11

SONDAJ / Pentru aderarea la UE pledează 60% dintre cetățenii R, Moldova, iar pentru Dodon ar vota DOAR 35%

SONDAJ / Pentru aderarea la UE pledează 60% dintre cetățenii R, Moldova, iar pentru Dodon ar vota DOAR 35% Foto: foto simbol

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, actualul președinte Igor Dodon ar lua 35% din voturi, iar liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu ar acumula 25 la sută, arată datele unui sondaj realizat de IMAS la comanda companiei „Public Media”. Cei...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Februarie 2020, ora: 13:23

ULTIMA ORĂ /// COD GALBEN la nivel național privind noul coronavirus

ULTIMA ORĂ /// COD GALBEN la nivel național privind noul coronavirus

„Se contată gradul de alertă Cod galben la nivel național referitor la situația epidemiologică prin infecția cu COVID -19 existând riscul posibil de declanșare a urgenței de sănătate”, se arată în proiectul de hotărâre al Comisiei pentru sănătate publică, întrunită astăzi...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Februarie 2020, ora: 13:13

opinie Este cazul unificării Irlandei relevant pentru o posibilă reunificare a României cu Republica Moldova?

Este cazul unificării Irlandei relevant pentru o posibilă reunificare a României cu Republica Moldova?

Fine Gael avea toate datele pentru a câştiga alegerile din Irlanda organizate pe data de 9 februarie. Liderul său, Leo Varadkar, a devenit cel mai tânăr prim - ministru al Irlandei, la 38 de ani, cu trei ani în urmă. Negocierile UE cu Marea Britanie legate de Brexit au...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Februarie 2020, ora: 12:48

Conducere de vârf a CHEFUIT la Ambasada Rusă alături de reprezentanții regimului marionetă de la Tiraspol

Conducere de vârf a CHEFUIT la Ambasada Rusă alături de reprezentanții regimului marionetă de la Tiraspol

Mai mulți oficiali moldoveni, inclusiv președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi și unii miniștri din Guvernul Chicu, au participat ieri, 23 februarie, la „primirea solemnă” organizată de Ambasada Federației Ruse la Chișinău cu ocazia zilei armatei sovietice de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Februarie 2020, ora: 12:42

CORONAVIRUS /// Pieţele internaţionale sunt în CĂDERE LIBERĂ

CORONAVIRUS /// Pieţele internaţionale sunt în CĂDERE LIBERĂ

Bursa de la Bucureşti a deschis luni dimineaţă în scădere cu 3%, pe fondul informaţiilor legate de extinderea coronavirus, acţiunile Banca Transilvania marcând un minus de 3,12%, cele ale BRD cu -2,9%, Purcari Wineries -5,9% şi Romgaz -3,8%.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Februarie 2020, ora: 12:36

SONDAJ /// 65% din cetățeni SUNT ÎMPOTRIVA unei „guvernări” pd-psrm

SONDAJ /// 65% din cetățeni SUNT ÎMPOTRIVA unei „guvernări” pd-psrm

Întrebați, care este cea mai bună soluție pentru Republica Moldova, doar 35% din respondenți ar fi spus că ar fi Colaborarea/coaliţia PSRM cu PDM. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Februarie 2020, ora: 12:33

Andrian Candu îl acuză pe Nichiforciuc că ar avea afaceri NEDECLARATE în România și R. Moldova

Andrian Candu îl acuză pe Nichiforciuc că ar avea afaceri NEDECLARATE în România și R. Moldova

Liderul grupului „Pro Moldova” Andrian Candu spune că sunt foarte mulți democrați nemulțumiți de situația din partid și „sunt pe punctul de a se determina cu ieșirea lor din PDM” și sunt așteptați în echipa „Pro Moldova”, care se va transforma...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Februarie 2020, ora: 12:01

Viktor Gușan, oligarhul de la Sheriff, deține imobile, o insulă, terenuri în Ucraina dar și pașaport

Viktor Gușan, oligarhul de la Sheriff, deține imobile, o insulă, terenuri în Ucraina dar și pașaport

Oligarhul din regiunea separatistă transnistreană, Viktor Gușan, unul dintre conducătorii holdingului Sheriff, are afaceri și un imperiu imobiliar în Ucraina, se arată într-o investigație a Europei Libere. Afaceristul separatist este considerat beneficiarul numărul unu urmare...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Februarie 2020, ora: 11:55

SIBIU: Spaţiu special amenajat pentru pacienţi suspecţi de CORONAVIRUS la Spitalul Judeţean

SIBIU: Spaţiu special amenajat pentru pacienţi suspecţi de CORONAVIRUS la Spitalul Judeţean

 Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu are pregătit un spaţiu special, amenajat în cadrul Secţiei Clinice Boli Infecţioase, pentru izolarea pacienţilor suspecţi de coronavirus, a declarat luni, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Decebal Todăriţă....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Februarie 2020, ora: 11:50

De teama coronavirusului, autoritățile chineze au amânat Congresul Partidului Comunist

De teama coronavirusului, autoritățile chineze au amânat Congresul Partidului Comunist

Autoritățile chineze au amânat Congresul Partidului Comunist, care trebuia să aibă loc în Beijing, de teama coronavirusului. Anunțul a fost făcut astăzi, în contextul în care numărul morților a se apropie de 2.600 doar în China.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Februarie 2020, ora: 11:32

Motivul surprinzător pentru care ești tot timpul obosit

Motivul surprinzător pentru care ești tot timpul obosit

Ti se intampla sa te straduiesti din rasputeri sa ramai treaz in timpul zilei si te simti stors de vlaga cand ajungi acasa? In ultima perioada te confrunti cu oboseala, ameteala usoara si pierderile de memorie?

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Februarie 2020, ora: 11:27

Ce NU trebuie să faci sub nicio formă cu laptele bebelușului

Ce NU trebuie să faci sub nicio formă cu laptele bebelușului

Un cuplu din Statele Unite a fost acuzat de uciderea pruncului lor de numai 10 saptamani dupa ce au diluat laptele cu apa. Se pare ca cei doi cumparau lapte matern sau il primeau din donatii si, pentru a avea mai mult timp l-au indoit cu apa. Acest lucru a dus la reducerea nivelului...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Februarie 2020, ora: 11:07

Italienii golesc rafturile magazinelor, în goana după provizii. În farmacii nu se mai găsesc măști - FOTO

Italienii golesc rafturile magazinelor, în goana după provizii. În farmacii nu se mai găsesc măști - FOTO

Italia este prima țara din Europa care plasează orașe întregi în carantină în încvercarea de a opri răspândirea coronavirusului. Cele mai afectate sunt regiunile Lombardia și Veneto, din nordul Italiei, peste 10 orașe au fost plasate în carantină. De...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Februarie 2020, ora: 10:46

Horoscop zilnic: Horoscopul zilei de azi, LUNI 24 FEBRUARIE 2020. Încă domină Peștii și azi!

Horoscop zilnic: Horoscopul zilei de azi, LUNI 24 FEBRUARIE 2020. Încă domină Peștii și azi!

Luna Noua in Pesti, ultima din anul astrologic ce se va incheia in 20 martie o data cu intrarea Soarelui in prima zodie, Berbec, dand astfel startul unui nou an astrologic. Luna este si azi inca in Pesti, pictand lumea in culori pastel si mentinandu-ne o stare de ceata a mintii si de oarecare...

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 24 Februarie 2020, ora: 10:31

Ce se întâmplă cu corpul uman după ce este infectat cu coronavirus

Ce se întâmplă cu corpul uman după ce este infectat cu coronavirus

Primele simptome în cazul infecției cu coronavirus sunt tusea, febra peste 38 de grade şi respiraţia scurtă și dificilă. În cazul infecţiei cu COVID-19 se formează mici găuri în plămâni, ca un fagure de miere, ca urmare a răspunsului anormal al sistemului imun

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Februarie 2020, ora: 10:24

10 lucruri importante pe care să le știi despre coronavirus COVID-19!

10 lucruri importante pe care să le știi despre coronavirus COVID-19!

Situația privind coronavirusul este îngrijorătoare. Haideți să avem mai multă grijă de noi! Câteva sfaturi sunt mereu binevenite. Așadar, ce trebuie să știm până în acest moment despre coronavirus COVID-19

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Februarie 2020, ora: 10:00

Forţele din estul Libiei anunţă că au ucis în lupte 16 soldaţi turci

Forţele din estul Libiei anunţă că au ucis în lupte 16 soldaţi turci

  Forţele loiale comandantului ce controlează estul Libiei Khalifa Haftar au anunţat, duminică, că au ucis 16 soldaţi turci în ultimele săptămâni, la o zi după ce Turcia a recunoscut că a pierdut mai mulţi "martiri" în luptele din ţara...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Februarie 2020, ora: 09:34

Focuri de armă, la Cimișlia. Bărbat împușcat mortal

Focuri de armă, la Cimișlia. Bărbat împușcat mortal

La 23 februarie 2020, în jurul orei ora 17.45, în Serviciul de gardă a parvenit informația telefonică, un bărbat în vârstă de 65 ani, locuitor al raionului Cimislia, în urma unui conflict la domiciliul unui consatean în vârstă de 65ani, a efectuat...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)