Actualitate

Opinie: Embargoul va lovi în oamenii de rând care îşi câştigă existenţa din vânzarea strugurilor

De această părere este directoarea publicaţiei „Ziarul de Gardă”, Alina Radu, care s-a expus în cadrul dezbaterii publice „Post-scriptum: Ce ar trebui să ştie şi să facă societatea moldovenească în cazul declaraţiilor catalogate drept „deranjante”, făcute de către oficiali străini la adresa Republicii Moldova?”, organizată de Agenţia de presă IPN.

„Acum Rusia ne-a făcut o favoare. Atunci când Rusia ne-a criticat, pe alocuri corectă, am beneficiat de reacţia lăudăroasă a oficialilor internaţionali, care ne-au adresat mesaje de susţinere. E ca un fel de cadou pentru ţară şi coaliţia de guvernare. Aceasta nu înseamnă că trebuie să ne victimizăm. Vinurile proaste sunt făcute, probabil, cu nişte erori la fabricare”, a remarcat Alina Radu.

Directoarea publicaţiei întreabă ce să facem cu ţăranii. „Ei sunt nevoiţi să-şi vândă strugurii cu bănuţi, iar cei de la companii fac vinuri de proastă calitate şi câştigă. Responsabilitatea celor care fac vinuri de proastă calitate se va răsfrânge asupra ţăranilor care vor suferi, nu vor primi bani pentru munca lor”, a subliniat Alina Radu.

În cadrul aceleiaşi dezbateri, Alina Radu a spus că Alianţa pentru Integrare Europeană 1 şi 2 au fost cele care au acceptat în mod public calea europeană. „Înainte îmi era greu să explic de ce la noi stagnează reformele şi nu avem democraţie. Dar acum suntem văzuţi ca un succes, că suntem cu un pas înainte”, a spus directoarea publicaţiei.

Alian Radu a mai spus că cetăţenii simt fisurile din cadrul coaliţiei de guvernământ şi că s-ar putea strica totul dacă nu va fi unitate la guvernare. „Guvernul unui stat sărac trebui să facă mai multe, un om flămând nu poate iubi, el vrea să aibă ceva în buzunar şi în frigider”, a conchis directoarea „Ziarului de Gardă”.

Dezbaterile publice cu tema: „Post-scriptum: Ce ar trebui să ştie şi să facă societatea moldovenească în cazul declaraţiilor catalogate drept „deranjante”, făcute de către oficiali străini la adresa Republicii Moldova?”, este ediţia a XXI-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”. Proiectul este susţinut de Fundaţia germană „Hanns Seidel”. 

TIMPUL.MD via IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *