Tendințe

Organizează-ţi eficient spaţiul din dulap

Realitatea este crudă pentru marea majoritate dintre noi, fiind nevoite să ne mulţumim cu un şifonier de dimensiuni reduse. Hainele însă nu pot sta aruncate şi înşiruite peste tot prin casă, cu atât mai puţin în şifonier. Soluţia ar fi să înveţi să profiţi la maximum de spaţiul de care dispui.

Înainte de a începe, ai nevoie de trei saci mari de gunoi, pe care să-i etichetezi: „Gunoi", „De păstrat" şi unul „De donat". După asta, scoate absolut toate hainele din dulap. S-ar putea să dureze ceva timp, dar ia la control fiecare haină în parte şi determină sacul în care o vei distribui: Gunoi – haine care au defecte, sunt tocite, rupte; Donează – hainele care nu-ţi mai vin, cele care nu ţi se mai potrivesc sau care te fac să arăţi urât; Păstrează – obiectele care îţi plac foarte mult acum, şi nu cele pe care speri să le porţi. Hainele perfecte sunt cele care îţi vin bine şi te avantajează în acest moment.

Odată determinată destinaţia fiecărei haine, ai ajuns la momentul în care le aşezi în dulap pe cele care au rămas. Organizează-le pe categorii: tricourile pe un raft, blugii pe umeraşe, rochiile la fel. Ai la dispoziţie mai multe criterii de organizare: culoare, sezon, lungime, cele pentru serviciu, timp liber sau evenimente speciale. Tu alegi ce ţi se potriveşte mai bine. Hainele de sezon, de vară sau de iarnă, păstrează-le separat de cele de zi cu zi, depozitându-le într-un sertar/coş/raft amplasat sub pat.

Accesoriile, precum curele sau eşarfe, se ţin în cutii sau coşuleţe. Cât priveşte pantofii, aceştia au mai multe opţiuni de depozitare. Fie îi ţii în cutie şi pe acestea le plasezi în partea de jos a dulapului, fie cumperi câteva umeraşe speciale pentru uşile dulapului şi îi agăţi acolo. Totul ţine de creativitate.

Silvia Ursu
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *