Externe

OSCE: Alegerile locale din Ucraina au fost democratice

OSCE consideră că țara are nevoie de îmbunătățirea legii electorale .„Alegerile locale din Ucraina au fost competitive și bine organizate în general, întreaga campanie electorala a arătat respect pentru procesul democratic. Chiar dacă în timpul campaniei electorale au fost înregistrate anumite abateri, ca amenințări sau atacuri fizice la adresa candidaților”, – a declarat OSCE.

Obserdatorii au mai declarat că a fosr necesar de eforturi suplimentare pentru a spori și mai mult integritatea și încrederea publică în procesul electoral.

Pentru mai mult de cinci milioane de oameni procesul de votare nu a avut loc.  În ciuda eforturilor Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a organiza alegeri în toată țara, acestea nu au avut loc în unele regiuni din Donețk, Lujansk și pe peninsula Crimeea.

În orașul Mariupol au disparut buletine de vot, iar la Krasnoarmeisk comisia electorală locală a declarat buletinele de vot nule deoarece acestea au fost tiparite intr-o tipografie privată.

În timpul alegerilor locale au fost înregistrate mai mult de 1.500 de încălcări ale legii electorale. Cele mai multe dintre ele, peste 70%, sunt încălcări de natură procedurală și tehnică, care nu sunt în măsură să influențeze rezultatul alegerilor, spus Comitetul Alegătorilor din Ucraina.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *