ROMÂNIA

O’Sullivan şi-a “bătut” mentorul

În faţa unei arene arhipline, cei doi jucători au început extrem de tactic insistând mult în debut pe căutarea celei mai bune lovituri de siguranţă.

Primul punct al meciului a fost reuşit de White, dar englezul de 48 ani a ratat bila roz la buzunarul de mijloc din partea stângă, permiţându-i lui O’Sullivan să revină la masă.

“Racheta” şi-a luat un uşor avânt, fără a se lansa decisiv, triplul campion mondial oprindu-se după doar 21 de puncte în urma unei ratări la buzunarul superior stâng. Acesta avea să-i pună probleme în continuare, ratând o nouă bilă roşie în acelaşi loc după un break de 14 puncte.

White nu a reuşit să-şi găsească ritmul şi O’Sullivan a câştigat în cele din urmă frame-ul inaugural cu un break de 42 de puncte.

De şase ori finalist al Campionatului Mondial, White a ratat complet lovitura de deschidere în jocul al doilea, punându-l pe O’Sullivan în poziţie favorabilă de atac. Acesta a construit un break de 23 de puncte, după care a ratat o nouă bilă roşie la buclucaşul buzunar superior de partea stângă.

Revenirea la masă a fost de bun augur pentru White, care a legat primul break consistent înainte de a rata la rândul său o bilă roşie la acelaşi buzunar superior stâng. Ronnie a revenit la masă şi nu l-a iertat pe mentorul sau, închizând jocul cu un break de 79 de puncte, ultimele lovituri fiind executate cu mâna stângă.

Începutul jocului trei l-a găsit pe White într-o poziţie favorabilă, dar cel supranumit “Vârtejul” în vremurile de glorie a rămas în snooker la toate bilele colorate, după ce a trimis o bilă roşie în buzunarul superior drept. Jimmy a nominalizat bila galbenă, dar a ratat de puţin atingerea acesteia.

A fost momentul intrării lui Ronnie în prim planul acţiunii, acesta oferindu-i lui Jimmy şansa de a continua jocul din locul în care a rămas bila albă. Moment de mare fair play şi respect din partea lui O’Sullivan, un jucător de altfel recunoscut pentru temperamentul său special.

White a ratat lovitura la bila roşie, dar nici O’Sulliavan nu a găsit drumul spre buzunarul superior drept. Revenit la masă, White a etalat cel mai bun snooker al său, reuşind să câştige jocul după un break de 88 de puncte, cel mai mare de până atunci al meciului.

Momentul bun a continuat pentru White şi în frame-ul patru, reuşind un break bun de 55 de puncte înainte să rateze o bilă roşie la buzunarul de mijloc din partea dreaptă. O’Sullivan a făcut curăţenie pe masă, închizând jocul şi meciul la capătul unei dispute titanice cu mentorul său Jimmy White.

În următorul meci, adversar al lui Ronnie O’Sullivan va fi scoţianul Stephen Hendry, de şapte ori campion mondial, disputa dintre cei doi anunţându-se de asemenea grandioasă.

Ronnie O’Sullivan 3-1 Jimmy White
98-9, 102(79)-26, 17-88(88), 84-61(55)

Sursa: onlinesport.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *