Astăzi 22 Septembrie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 09:46
Abonamente

Snooker 24 Septembrie 2010, ora 12:01

O'Sullivan şi-a “bătut” mentorul

Marime Font

Foto: mirror.co.uk
 
 
 

Meci de legendă, joi după-amiază, în şaisprezecimile de finală ale Openului Mondial de la Glasgow, Ronnie O'Sullivan învingându-l pe conaţionalul său englez Jimmy White, scor 3-1, într-o partidă a celor mai îndrăgiţi jucători din circuitul profesionist.

În faţa unei arene arhipline, cei doi jucători au început extrem de tactic insistând mult în debut pe căutarea celei mai bune lovituri de siguranţă.

Primul punct al meciului a fost reuşit de White, dar englezul de 48 ani a ratat bila roz la buzunarul de mijloc din partea stângă, permiţându-i lui O'Sullivan să revină la masă.“Racheta” şi-a luat un uşor avânt, fără a se lansa decisiv, triplul campion mondial oprindu-se după doar 21 de puncte în urma unei ratări la buzunarul superior stâng. Acesta avea să-i pună probleme în continuare, ratând o nouă bilă roşie în acelaşi loc după un break de 14 puncte.

White nu a reuşit să-şi găsească ritmul şi O'Sullivan a câştigat în cele din urmă frame-ul inaugural cu un break de 42 de puncte.

De şase ori finalist al Campionatului Mondial, White a ratat complet lovitura de deschidere în jocul al doilea, punându-l pe O'Sullivan în poziţie favorabilă de atac. Acesta a construit un break de 23 de puncte, după care a ratat o nouă bilă roşie la buclucaşul buzunar superior de partea stângă.

Revenirea la masă a fost de bun augur pentru White, care a legat primul break consistent înainte de a rata la rândul său o bilă roşie la acelaşi buzunar superior stâng. Ronnie a revenit la masă şi nu l-a iertat pe mentorul sau, închizând jocul cu un break de 79 de puncte, ultimele lovituri fiind executate cu mâna stângă.

Începutul jocului trei l-a găsit pe White într-o poziţie favorabilă, dar cel supranumit “Vârtejul” în vremurile de glorie a rămas în snooker la toate bilele colorate, după ce a trimis o bilă roşie în buzunarul superior drept. Jimmy a nominalizat bila galbenă, dar a ratat de puţin atingerea acesteia.

A fost momentul intrării lui Ronnie în prim planul acţiunii, acesta oferindu-i lui Jimmy şansa de a continua jocul din locul în care a rămas bila albă. Moment de mare fair play şi respect din partea lui O'Sullivan, un jucător de altfel recunoscut pentru temperamentul său special.

White a ratat lovitura la bila roşie, dar nici O'Sulliavan nu a găsit drumul spre buzunarul superior drept. Revenit la masă, White a etalat cel mai bun snooker al său, reuşind să câştige jocul după un break de 88 de puncte, cel mai mare de până atunci al meciului.

Momentul bun a continuat pentru White şi în frame-ul patru, reuşind un break bun de 55 de puncte înainte să rateze o bilă roşie la buzunarul de mijloc din partea dreaptă. O'Sullivan a făcut curăţenie pe masă, închizând jocul şi meciul la capătul unei dispute titanice cu mentorul său Jimmy White.

În următorul meci, adversar al lui Ronnie O'Sullivan va fi scoţianul Stephen Hendry, de şapte ori campion mondial, disputa dintre cei doi anunţându-se de asemenea grandioasă.

Ronnie O'Sullivan 3-1 Jimmy White
98-9, 102(79)-26, 17-88(88), 84-61(55)

Sursa: onlinesport.ro

Un articol de:
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md