Actualitate

Până în aprilie 2018, Orhei va trece la standarde europene de iluminare stradală

În prezent, în conformitate cu planul de acțiuni, a demarat cea de-a treia etapă a iluminării stradale, fiind instalați suplimentar peste 600 de piloni noi cu Led-uri.

Astfel, municipiul Orhei va deveni unul dintre cel mai iluminat oraș nu numai în țară, dar și din regiune. Potrivit primarului Ilan ȘOR, nu va exista nici o stradă în oraș care nu va fi iluminată și nici un colț lasăt în beznă.

"Scopul nostru este de a transforma Orheiul într-un oraș european. Intenționăm să demonstrăm că este posibil să facem acest lucru aici și acum", a subliniat Ilan ȘOR.

Totodată, în prezent sunt demarate și lucrările de iluminare a trotuarelor în municipiu, astfel, Orheiul va corespunde celor mai înalte și mai exigente standarde europene.

Mai mult, potrivit Primarului Ilan ȘOR, s-a decis instalarea lămpilor cu LED, deoarece sunt mai eficiente, perioada de exploatare este mai mare, iar costurile de întreținere sunt mult mai mici și sunt mai puțin poluante.

Amintim că, restaurarea iluminatului stradal din Orhei a fost unul dintre primele proiecte de mare amploare implementate de Ilan Șor imediat după alegeri. În cadrul acestui proiect au fost instalate mai mult de 2300 de lămpi cu LED-uri, piloni și peste 64 de km de cablu torsadat.

orhei.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *