Actualitate

Pandemia de coronavirus a dezvăluit cine o va înlocui pe Angela Merkel

Căutarea unui succesor al Angelei Merkel a început cu ceva timp în urmă și dacă nu ar fi existat pandemia, cel mai probabil s-ar fi observat în mass-media lupta pentru președinția în cadrul Uniunii Creștin-Democrate (CDU), partidul actualului cancelar.

În opinia multor analiști, Angela Merkel a reușit să gestioneze în mod lăudabil răspunsul Germaniei la pandemia de coronavirus. Cancelarul, deși nu pare o persoană foarte energică, se remarcă printr-un comportament serios, care este perfect pentru un lider în timpul unei crize excepționale, iar beneficiile s-au văzut clar în Germania.

Cu toate că a fost lăudată pentru modul în care a gestionat criza de coronavirus, mandatul lui Merkel va înceta după alegerile generale care au loc în toamna anului 2021. Membrii partidului ei au încercat să o convingă să continue încă patru ani, însă starea ei de sănătate și faptul că s-a săturat de activitatea de cancelar timp de 15 ani, cu toate plusurile și minusurile, indică faptul că nu se va răzgândi, potrivit The Spectator.

Căutarea unui succesor al Angelei Merkel a început cu ceva timp în urmă. S-a presupus că cine va deveni președinte al partidului va fi și conducătorul cancelariei. Armin Laschet, Prim-ministru al landului Renania de Nord-Westfalia a fost favoritul la cotele de pariuri înainte ca el să înceapă stângaci să exploateze criza coronavirusului pentru câștig politic.

Cum Laschet alunecă din zona favoriților, toate privirile sunt acum îndreptate spre Markus Soder, Prim-ministrul landului Bavaria și președintele Uniunii Creştin-Sociale (CSU), sora mai mică a partidului lui Merkel. Soder câștigase respectul semenilor săi și al publicului larg înainte de criză, însă, modul în care a gestionat epidemia în landul său, în care rata infecției a fost relativ ridicată, l-a făcut favorit în rândul conservatorilor și al alegătorilor din acest segment.

El a fost primul lider guvernamental care a emis ordine de carantină. Când cazurile de coronavirus au început să crească în Bavaria, pe măsură ce germanii se întorceau din excursiile la schi în regiunea austriacă Tirol, el a aplicat rapid reguli stricte, lansând clar mesajul că nu va aștepta ca Berlinul să facă recomandări cu privire la măsurile de siguranță publică.

Dincolo de reacția promptă și eficientă din timpul crizei de sănătate publică, Soder s-a poziționat înainte de pandemie printre conservatorii mai moderați, îmbrățișând politicile sociale și de mediu, însă ținând cont și de nevoile marilor corporații ale Bavariei. Deși era privit ca conservator social ca la carte, Soder și-a schimbat cu succes imaginea pentru a se face mai atractiv pentru o varietate mai largă de votanți.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *