Internațional

Papa Francisc va efectua în noiembrie acest an prima sa deplasare în Africa

Informația a fost publicată vineri pe site-ul de internet al prefecturii casei pontificale de la Vatican.

Pontiful argentinian a evocat deja în mai multe rânduri un plan de a călători în Africa în luna noiembrie. El a menționat Uganda și Republica Centrafricană. iar săptămâna trecută și-a exprimat dorința de a face o escală și în Kenya.

"Dacă vrea Dumnezeu, mă voi afla în Africa în noiembrie, în Republica Centrafricană și apoi în Uganda", a declarat Suveranul Pontif la 12 iunie, în fața miilor de preoți din luna întreagă reuniți în basilica Sfântul Ioan din Lateran.

În Republica Centrafricană, deplasarea va avea loc "înainte de schimbarea președintelui și în Uganda cu prilejul celei de a 50-a aniversări a canonizării" celor 22 de tineri martiri de către Paul al VI-lea în 1984, în prima deplasare a unui papă în Africa, a precizat el.

Anunțul papei intervine într-un moment în care autoritățile de tranziție centrafricane tocmai au publicat vineri un nou calendar electoral, cu alegeri prezidențiale fixate la 18 octombrie și un eventual al doilea tur la 22 noiembrie.

Republica Centrafricană este măcinată de violențele interreligioase care s-au soldat cu mii de victime în 2013 și 2014. La rândul său, Uganda se află sub amenințarea islamiștilor Shebab din Somalia vecină.

După un turneu în ianuarie în Sri Lanka și Filipine, Suveranul Pontif urmează să se deplaseze în iulie în Ecuador, Bolivia și Paraguay. Papa Francisc se afla apoi în septembrie în Cuba, apoi în SUA și la tribuna ONU.
sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *