Moldova

Parlamentul e „NELEGITIM”, nu şi salariile ridicate de comunişti!

Deputaţii PCRM au acuzat majoritatea parlamentară că a uzurpat puterea în stat, iar pentru aceasta vor boicota şedinţele în plen. Am contactat câţiva parlamentari comunişti şi i-am întrebat, în context, de ce nu-şi depun mandatele dacă spun că Parlamentul e nelegitim, dar şi dacă vor ţine cont de noul proiect privind amendarea deputaţilor care lipsesc de la şedinţele Legislativului. Potrivit acestuia, pentru două absenţe nemotivate salariul deputaţilor va fi redus cu 50%, iar pentru trei – aceştia vor rămâne fără salariul întreg, dar şi fără indemnizaţii pentru luna în care au absentat.

Grigore Petrenco
Toate aceste proiecte au scopul de a intimida deputaţii din opoziţie. Potrivit Constituţiei, noi suntem în slujba poporului. Vom proceda aşa cum vor susţinătorii noştri şi nu cum vor cei din Alianţă. Aceste proiecte au şansa să fie declarate neconstituţionale. Parlamentul este unul nelegitim, noi nu participăm la procesul uzurpării puterii în stat. Dacă deputaţii noştri îşi depun mandatele, în locul nostru vor veni deputaţii din Alianţă şi nu cred că oamenii vor aşa ceva.

Sergiu Sârbu
PL are proiecte foarte ingenioase în ultima perioadă şi toate legate de salariile şi boicotul deputaţilor PCRM. Eu aş vrea un amendament la acest proiect – ca nu doar salariile noastre, dar şi ale altor funcţionari, inclusiv pensiile, să meargă în contul liberalilor, căci se simte o deficienţă de mijloace financiare.

Toate proiectele PCRM au fost respinse, iar 60% din actele examinate de actualul Legislativ au fost declarate neconstituţionale. Logic, mai este oportun să participăm la şedinţele Parlamentului când iniţiativele noastre sunt respinse, iar fiecare al treilea act legislativ contestat este declarat neconstituţional?

Inna Şupac
Însăşi Alianţa de guvernare a avut în 2011 de două ori mai puţine şedinţe decât prevede regulamentul. Nu ştiu dacă dl Popa şi alţii vor tăia din salariile acestor deputaţi. Parlamentul actual este nelegitim şi orice proiect adoptat acum va fi declarat nelegitim de următorul Legislativ, care va fi ales în mod democratic. De ce oare prima şedinţă din luna februarie va avea loc abia pe 16, şi nu mai devreme, aşa cum prevede regulamentul? Este un proiect politic, sperăm să înţeleagă acest lucru colegii din Parlament şi unica decizie de joi, 16 februarie, să fie dizolvarea Legislativului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *